• Füldugulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Májusban volt egy felső légúti megbetegedésem, amely igen elhúzódott, heveny bronchitis. Ahogy kezdtem kilábalni ebből, azóta be van dugulva mindkét fülem, amely egyre kellemetlenebb számomra. Nem fáj egyáltalán, csak sokszor szédülök is. A háziorvosom diagnosisa szerint valamire allergiás lettem, felírt naponta 1 tbl. Loratadin-ratiopharm 10 mg, és Rhinocort Aqua orrsprayt, amelyet reggel és este kell egy-egy fújással használnom. Ennek már 2 hete, sajnos panaszom azóta sem szűnt a fülemmel kapcsolatban, csak a szemviszketés maradt el. Őszintén szólva félek fülészetre elmenni, nehogy felszúrják, mert sajnos 10 éve megfázásból eredően megtörtént és az, akkor nagyon fájdalmas volt. Szeretném megkérdezni: elképzelhető, hogy ennyire elhúzódik még az előző betegségből való gyógyulás is (kórházban is voltam pár óra vizsgálat erejéig, ahol infúziót és oxigént kaptam), vagy ez már csak az allergia? Legyek még türelmes vagy nem lesz fülszúrás bátran mehetek szakorvoshoz? Mit tudnék még tenni, hogy ,kiduguljon' a fülem, mert már nagyon kellemetlen? Köszönöm szíves válaszát

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a füldugulás témában

        Panaszai mindenképpen fül-orr-gégészeti kivizsgálást igényelnek. Pontosat csak hallásvizsgálat után lehet mondani, a terápia és a prognózis is ettől függ. A "fülfelszúrás" egyre kevésbé gyakorlott kezelés, az ön esetében valószínűtlen, hogy kapásból fölmerül. Ne késlekedjék a szakorvoshoz fordulással!


        Kérdés: 2011. június 23., 13:17; Megválaszolva: 2011. június 27., 15:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó