• A férfi hang jellege hol maradt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Én egy 22 éves fiatal férfi vagyok, a hangszínem miatt kerestem meg Őnt. Gyerekkoromban vékony és lányos hangom volt, egészen addig amíg a mutálás meg nem történt. Elég hamar mutáltam, de a helyzet mondhatni nem sokat változott sajnos. Az elmúlt évek során sem lett fényesebb a helyzet ami a hangomat illeti, most inkább rekedtes, vékony és még mindig nőies jellegű. Sajnos, emiatt komplexusok alakultak ki bennem az évek során. A rengeteg rosszindulatú gúnyos megjegyzés és a bántások miatt feszélyeve érzem magam minden társasági helyzetben, elment az önbizalmam és igazából kimozdulni sem szeretek köszönhetően a hangomnak. Valójában még a telefont sem szeretem felvenni, nagyobb tömeg előtt pedig egyszerűren retegek megszólalni, előfordul az is, hogy olyan ideges leszek emiatt, hogy a hangom is elmegy. Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy mivel lehetne segíteni a hangszínemen, hogy mélyebb és férfias legyen. Talán műtét? vagy elég lenne valami gyógyszer? Vagy talán hormonok szedése lenne a megfeleő segítség? Válaszát, javaslatát előre is nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a hangképzés témában

        Tisztelt Uram! Hangképzési zavarokkal foniáter szakorvost kellene keresnie. Ő tudja megmondani, hogy lehetséges-e pusztán gyakorlatokkal a hangszín mélyítése, vagy műtéti módszerekkel milyen eredmény érhető el.


        Kérdés: 2011. június 09., 23:11; Megválaszolva: 2011. június 19., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: