• Garatgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv Már tanácstalan vagyok a problémámat illetőleg , lassan 6 napja nehezen kapok levegőt, mintha valami lenne a torkomba, hőemelkedésem volt, elmentem hozzá orvoshoz ő adott nekem rá augmentint,, szedtem 2 nap nem volt javulás visszamentem az orvoshoz elküldött a gégészetre , ahol a következőket derítették ki: Akut garatgyulladás, nem meghatározott, Septum nasi egyenes ,orrnyálkah. duzzadt, Jobb sin. maxc. nyálkah-ja mérs. megvastagodott, Sin. front. fátyolozott. Javasolt kezelés: az elkezdett augmentin tovább + orrspray,infrázás. ennek 1 hete lesz szedem a gyogyszert és minimális javulás, illetve néha még rosszabbul érzem magam mind első nap. Mi lehet erre a megoldás? amit még kipróbáltam sós kötést raktam a nyakamra,, sok teát iszok,, de most már elkeseredett vok ez ügyben :S válaszát előre köszönöm

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a torokgyulladás témában

        Tisztelt Uram! Mivel az elhúzódó ()virális?) garatgyulladás hátterében szinte minden esetben az orrlégzés zavara áll (ezt támasztja alá Önnél a melléküreg rtg lelete is), így az orrlégzés hathatós javítása lenne az oki terápia. Vagy orrsprayt használ (pl. Nasic), ami könnyű, de nem mindig a legjobb megoldás, mert száríthat, vagy orröblítést végez napi 2-3x (pl. NeilMed SinusRinse készülékkel). Én is a napokban kényszerültem hasonló okokból öngyógyításra, és az utóbbi megoldás remekül bevált. Kicsit kacifántosabb ugyan, mint az orrspray, de sokkal hatásosabbnak tűnik annak ellenére, hogy pusztán a fiziológiás oldat mosóhatása az effektivitás alapja.


        Kérdés: 2011. május 28., 22:28; Megválaszolva: 2011. május 31., 08:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: