• Utazhatok repülővel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Március elején repülőút után heveny savó középfülgyulladásom volt, mindkét dobhártyámat át kellett szúrni. Egy hónap múlva gyógyultnak nyilvánítottak, azonban mind a mai napig hasogató fájdalmat érzek a bal fülemben. A gyógyulási időszak alatt is fájt, és nagyon aggódom, hogy ennyi idő elteltével még mindig fáj a dobhártyám. A betegségem előtt nem éreztem ilyet. Júliusban újra repülőn kell utaznom a munkámból kifolyólag.. Kérdésem az lenne, hogy be merjem-e vállalni az utat vagy inkább mondjam le. Félek, hogy ha megint repülőre ülök újból fel kell szúrni a fülemet. Válaszát előre is köszönöm. J.M.

        Dr. Horváth Tamás válasza a középfül gyulladás témában

        Tisztelt Hölgyem! Nem szokott ennyi ideig tartani egy ilyen probléma, de sajnos bármi előfordulhat. Ezzel együtt, szerintem vállalható a repülőút. Mindenesetre azt javaslom, hogy a repülőúton a fel- és leszállás előtt, lógatott fejhelyzetben valamilyen lohasztó orrcseppel cseppentsen az orrába, sokat rágózzon, illetve befogott orra-szájjal sokat nyeljen és préseljen, fizikailag tegye jobban átjárhatóvá a fülkürtjét. Így lehet csökkenteni a középfülgyulladás kialakulásának esélyét.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2011. május 23., 14:54; Megválaszolva: 2011. május 24., 14:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: