• Torokbaj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2,5 hónapja másnaposság következtében sokat hánytam, a hányás után reflexszerű nyelés során néhányszor nagyon fájt a torkom a nyelés közben. Ezt követően alakult ki egy gombócérzés, ami 1,5 hét után elmúlt. Eközben szopogattam Strepfent (nem éreztem hatását), és kerültem a csípős/buborékos/hideg/meleg/alkohol kombinációt, ahogyan a gégész ajánlotta, aki tökéletesnek látott mindent a torkomban. Ezt követően sokat énekeltem a legmélyebb tartományomban, valamint megittam 2 házi pálinkát és 1 üveg sört. 1-2 nap múlva rosszabb lett, azóta eltelt 2 hónap, szopogattam többféle pasztillát, szedtem gyulladáscsökkentőt, kamillateát ittam (öblögetés nem megy), és van, amikor jobb, van, amikor rosszabb. A mélyebb tartományomba nem kényelmes lemenni, esetleg fáj is, és a beszéd is kicsit erőltetett. Mások nem hallják, de én érzem. Ismét gégész vizsgálat, minden tökéletes, hangszalagokkal semmi baj (összesen 2 gégész is látta). Közben 8 napig Quamatelt is szedtem, aminek hatására a szedés után is megmaradt egy kellemetlen szájszag a mai napig is, és közben alig volt étvágyam, és fáradékony voltam. Azóta is szünetet tartok az irritáló ételek fogyasztásában. Bármilyen ötletet nagyon köszönök! Tisztelettel, Németh Viktor

        Dr. Horváth Tamás válasza a torokfájdalom, gombócérzés témában

        Tisztelt Uram! A legelső panaszait elég egyértelműen gyomorsav okozta torokkárosodásnak gondolom, ez okozhat gombócérzést is. Jelenleg szerintem viszont elsősorban foniátriai, hangképzési problémája van, mely lehet másodlagos, a korábbi savas ügyből kifolyólag. Mindenképpen azt javasolnám, hogy lássa Önt egy foiniáter, azaz egy hangszalag-gégespecialista, ő többe tudna mondani a látvány alapján, mint egy "mezei" fül-orr- gégész


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2011. május 03., 19:58; Megválaszolva: 2011. május 05., 12:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó