• Gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Úr! Az lenne a kérdésem,hogy mi lehet az oka annak hogy a torkom jobb oldalán gyakran fehér afta szerű kis pöttyök vannak.Fájdalommal jár orvosi javaslatra Algopyrint szedtem,de így is folyton fiszatérnek ezek a foltok.Köszönettel mielőbbi válaszát várva!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a torokfájás témában

        Tisztelt Hölgyem! Könnyen lehet, hogy az "afta szerű pöttyök" valójában is aphták. A stomatitis aphtosa legnagyobb valószínűséggel vírosus eredetű, jóindulatú, de kellemetlen betegség. Különféle öblögetőket szoktunk javasolni (Corsodyl, Meridol, Tantum Verde) vagy Bioparox sprayt. Néha fájdalomcsillapító is szükséges. Ha gyakran ismétlődik, akkor immunológiai okot, vagy fogászati eltérést (fogművek nyomása) érdemes keresni. Végleges elmulasztását legjobb tudásom szerint megígérni nem lehetséges.


        Kérdés: 2011. április 30., 21:37; Megválaszolva: 2011. május 03., 15:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: