• Középfülgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/Úr! 2011. március 11-én heveny, savós középfülgyulladást állapítottak meg nálam. A kezelőorvos a dobhártyák megduzzadása miatt mindkét fülemet felszúrta és leszívatta a véres váladékot. Utána napokig pattogott a fülem, végül ez elmúlt.A 4 hetes kontrollon gyógyultnak nyilvánítottak, bár korábban nem tapasztalt fülzúgásom volt. Mostanában éjszaka is felébredek arra, hogy "süvít" a fülem, morajlást hallok. Ma pedig erős, szúró fájdalmat érzek újra minden nyelésnél, mint a felszúrás előtt. Remélem nem kell újra felszúrni a fülem. Mitől lehet ez a panaszom? Már 6 hete beteg vagyok, úgy érzem sosem fogok meggyógyulni. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: J.M.

        Dr. Horváth Tamás válasza a fülgyulladás témában

        Tisztelt Hölgyem! Vélhetően a fülkürtműködése nem állt még teljesen helyre, legalábbis látatlanban ez tűnik a legvalószínűbbnek. Ez egy nagyon hosszú folyamat, írtam is már róla itt: http://enthouse.blog.hu/2010/09/25/fuldugulas_kozepfulgyulladas_utan_turelemjatek Ha tényleg ez a probléma, akkor emiatt nem kell kapásból ismét felszúrni a fület, hanem orrcseppezni kell. Hogy miért az orrba, arról pedig itt írtam: http://enthouse.blog.hu/2009/04/06/miert_az_orrot_kell_kezelni_bizonyos_fulbetegsegeknel De persze a legbiztosabb egy vizsgálat lenne.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2011. április 19., 09:22; Megválaszolva: 2011. április 20., 20:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: