• Rekedtség és gombócérzés lehet gégerák tünete?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Most már másfél hónapja szenvedek két problémától is.Egyik napról a másikra elkezdett berekedni a hangom,de nem folyton általában csak úgy délutánra estére lesz nagyon érdes és mély.És ezmellé úgy kb 3 hete társult egy olyan probléma is ami iszonyatosan zavar.Olyan érzésem van mintha valami megakadt volna a torkomban,volt egy gyomorrontásom és naponta többször hánytam,és az egyik ilyen hányás után jelentkezett a probléma,de azóta sem akar elmúlani,mintha valami megakadt volna a gégémben,és egyszerűen borszaztóan zavaró,nem tudom kiköhögni,sem lenyelni.Nagyon rossz.A manduláim pedig folyton bevannak dagadva,és mindig a torkom leginkább amikor nyelek,és evés közben van hogy olyan érzésem van,hogy hiába rágom össze a legkissebbre az ételt nagyon nehezen akar lecsúszni,mintha valami az útjában lenne,és ez nagyon fájdalmas.Csütörtökön megyek fül-orr gégészhez,ott ezt megtudják vizsgálni?! A kérdésem az volna,ön szerint gégerákom van?26 éves nő vagyok és dohányos. Köszönettel!Egy kérdező!

        WEBBeteg szakértő válasza a rekedtség témában

        Kedves Hölgyem! A rekedtség és a gombócérzés gyulladásra, a hangszalagok polypjára, csomójára, is utalhat, nemcsak rosszindulatú daganatos betegeknél van ilyen tünet. DE! Tekintettel a nem javuló panaszokra és a dohányzásra a fül-orr-gégészeti vizsgálat szükséges. Ha probléma van, az fizikális vizsgálattal is felismerhető legtöbbször.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. április 11., 15:40; Megválaszolva: 2011. április 12., 10:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: