• Dobhártyaműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! 17 éves fiammal kapcsolatban szeretnék kérdezni. 2010. augusztusában focizás, fejelés közben fülét érte ütés,s akkor dobhártyarepedése és agyrázkódása volt. Decemberig a fülorrgégész javaslatára vártunk , hogy a természetes gyógyulás megtörténjen. Sajnos a lyuk nagy volt /szinte az egész kiszakadt/ , így csak kis mértékű javulást tapasztalt a Doktor úr. A vizsgálatok enyhe hallásvesztést mutattak. December végén tympanoplasticara került sor , traumás dobhártyarepedése miatt. Más beavatkozás nem történt. A műtét során komplikáció nem történt. Állandóan járunk kontrollra. A Doktor úr a műtét előtt azt mondta, hogy 1-2 hónap amíg visszatér a hallása. Most sem hall rendesen a jobb fülére. Orvosa szerint legyünk türelemmel, mert a hajszálereknek be kell rendesen hálózni a az új dobhártyát. Szeretném megkérdezni, hogy egy ilyen műtét után , mennyi időnek kell eltelnie, hogy a hallás visszatérjen? Hogyan gyorsítható a gyógyulási folyamat?/ esetleg vitaminok stb/ Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Margó

        Dr. Horváth Tamás válasza a dobhártyaműtét témában

        Tisztelt Hölgyem! 1-2 hónap általában a gyógyulási idő, de néha benne van a pakliban egy elhúzódóbb felépülési idő is. Szerintem még egy kicsit várjanak, de legkésőbb egy újabb hónap múlva már biztosan a végleges állapotba kerül a beültetett lebeny, így akkor már jól kellene hallania.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2011. március 26., 20:13; Megválaszolva: 2011. március 29., 17:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: