• Gennyes mandulagyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Fiam 13 éves ,és két hónapja szenved a gennyes mandulagyulladástól. Antibiotikum kúra után 1 hét tünetmentesség és kezdődik minden elölről. A legutolsó antibiotikum kezelés úgy történt hogy a jobb oldali mandulán 2 db genny pöttyöcske jelent meg. Természetesen jött a 8 napos antibiotikum kúra. Most újra eltelt 8 nap és már tegnap arra panaszkodott a fiam, hogy szúr a jobb oldali mandulája. Megnéztem és már megint van egy genny pötty a manduláján. Ezt már nem lehet tovább így folytatni, kérem segítsenek, nem szeretném a gyerekemet tovább antibiotikummal tömni. Homeopátiás gyógymódok érdekelnének. Azt még szeretném a elmondani, hogy soha nem jár lázzal, és egyéb kísérő tünettel. Csak szúrást érez nyeléskor és akkor már tudom hogy ott van az a fránya genny. Köszönöm!

        Dr. Horváth Tamás válasza a mandulagyulladás témában

        Tisztelt Hölgyem! Sajnos a homeopátiához nem értek, de nem is vagyok meggyőződve valós hatékonyságáról, főleg egy ilyen helyzetben. A leírás alapján viszont bennem felmerül az erős gyanú, hogy a fiának nem baktérium okozta mandulagyulladása van, hanem Epstein-Barr vírus, vagy cytomegalovírus okozta fertőzése van. Az húzódhat el ilyen sokáig, és a vírusok ellen hatástalan az antibiotikum. Ennek biztosabb kimutatására egy vérvétel mindenképpen javasolt! Főleg, ha újabb antibiotikumkúra szóba jön. Rosszabb esetben előfordulhat olyan helyzet is, hogy a mandulában visszamaradt egy "letokolt" gyulladás, ami miatt lehet, hogy csak mandulaműtét tudja a panaszokat megszűntetni. Persze ennek kicsi az esélye, eddigi pályafutásom alatt csak 3-4 ilyen esettel találkoztam.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2011. március 26., 16:59; Megválaszolva: 2011. március 29., 17:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: