• Mandulaműtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztlet Doktor Ur! 1 hete vettek ki a torokmandulaimat, a mutet gond nelkul es gyorsan ment, es idaig, lekopogom a fajdalmon kivul jelentos panaszom nem volt. Nem tudom az orvosi nevet pontosan, ha jol tudom az uvulam, akis fityego kozepen, elegge meg van duzzadva. azt mondtak ez normalis, amig nem epulnek ki az uj nyirokerek, amik el tudjak szallitani a vert onnan . azt szeretnem megkerdezni, hogy ez korulbelul mennyi ideig tart majdi illetve kell-e vele foglalkozni? keresgeltem az interneten leirast errol, de nem nagyon talaltam semmit sem :( ha beleferne az idejebe, megkerhentem, hogy egy par sorban fejtse ki, hogy mit jelent ez az uj nyiroker kialakulasa? ellenorzesen azt mondtak, hogy nagyon szepen hegesedik a sebhely. elore is koszonom a valaszat es a segitseget!

        Dr. Horváth Tamás válasza a mandulaműtét témában

        Tisztelt Uram! Elvileg a duzzanatnak mostanra már lassan le kellene teljesen apadnia. Mindenesetre magától múlik majd, nem kell vele semmit sem csinálni. A nyirokutak abban a szintben szövetközi rések, ahova a sejtek között kialakuló (termelődő) nyirok el tud folyni. A nyirok olyasmi, mint a vér, csak nincs benne vörösvértest, és nem szabályos erekben kering, hanem a szövetek között gyűlik össze. Az összegyűlt nyirok a környékbeli nyirokcsomókba vezetődik el, majd előbb-utóbb belép a keringésbe. A nyirok fő funkciója a védelem.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2011. március 03., 22:08; Megválaszolva: 2011. március 07., 08:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: