• Nem érzem az ízeket

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TISZTELT DOKTORNŐ - Jobb oldali subtotális dobhártya perforáció miatt műtöttek 9-napja.A jobb fülemen tympanoplasztikát végeztek,mely során a hallócsontláncolat mobilis volt. Kérdéseim a következők: Szükséges lesz-e egy következő műtét? A következő kérdésem:A műtét óta nem érzem az ízeket .- ez az érzés meg fog változni ? Előre is köszönöm válaszát..

        Dr. Horváth Tamás válasza a fül-orr-gégészet témában

        Tisztelt Uram! Ha nem volt cholesteatoma a középfülben, és nem lyukad ki újra a dobhártya, akkor valószínüleg nem kell újabb műtét. Az ízérzés zavarát a chorda tympani nevű kis ideg bántalma okozhatja, ami a műtét során jöhet létre. Sajnos rossz helyen fut, legalábbis a műtét szempontjából, és néha átmenetileg romlik a működése, ritkán pedig abszolút tönkremegy, még akkor is, ha nem került átvágásra. Mindenesetre még jó eséllyel javulni fog az ízérzése, kétségtelen, hogy benne van a pakliban egy végleges funkcióvesztés is.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2011. február 24., 13:23; Megválaszolva: 2011. február 26., 13:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó