• Orrdugulásom évtizedek óta nem múlik

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves dokik! Az életem az állandóan visszatérő orrdugulás miatt nagyon fársztó és idegesítő. Az orrdugulás álltalában este tör rám valamikor mind2 orjuk valamikor csak az egyik dugul el,és gyerekkorom óta tart helyszíntől függetlenül.A nátha tovább tart nekem mint másoknak.Kiskoromban is és most is használok orrcseppet,álltalában olyat ami érszűkítő alapon segíti a levegő bejutást. Amúgy nem jellemző az allergia rám, és nincs orr és torokmandulám sem. Tavaly eltávolítottak egy kis méretű arcüreg cisztát, orrsövényferdülésem nincs. Kérdéseim: 1. okozhatnak e az orrcseppek és spray-k ha hosszú vagy nagyon hosszú ideig használják kóros vagy súlyos szövődményeket ,s ha igen milyeneket? 2.A nyálkahártya tud e regenerálódni ha nem használ orrcseppet vki? 1.MIkor nem használtam 3-4 napig az orrcseppet akkor kidugult az egyik vagy a másik orrjukam éjjel is de ez még mindig kevés levegőt biztosított ezért újra meg újra visszatértem a spraykhez.mi lenne a végleges megoldás? 4Horkolok is és fáradtan ébredek mindig,Mit tegyek hogy vége legyen 32 év szenvedésének? Kérem ha tudnak segítsenek! tudom egy vagyok a sok közül ,de már nincs ötletem kihez fordulhatnék.Üdvözlettel és válaszukat köszönve: Horváth Gábor

        WEBBeteg szakértő válasza a orrdugulás témában

        Tisztelt Horváth Gábor! Az Ön problémáinak egy fül- orr- gégész tudna véget vetni. Először is mindenképpen le kell szokni az orrcseppről, ebben a témában többször is írtam már. Kérem az alábbiakat olvassa el: http://enthouse.blog.hu/2011/01/20/mitol_lettem_orrcsepp_fuggo http://enthouse.blog.hu/2010/02/17/sejtszintu_karosodas_orrcsepp_fuggosegben Az orrdugulásának egyébként számos oka lehet. Felnőttként leggyakoribb az orrsövényferdülés, az allergia, a krónikus orrnyálkahártya- é s melléküreggyulladás, valamint az orrpolip. Még több okról írtam a kisgyermekek orrdugulása kapcsán, talán ez is érdekelheti: http://enthouse.blog.hu/2011/01/24/a_kisgyermekkori_orrdugulas_okai Egy fül- orr- gégészeti vizsgálat tudja tisztázni az okot, és kezelési tervet is fel lehet akkor állítani.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. február 12., 06:09; Megválaszolva: 2011. február 14., 10:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó