• Mandulamütét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot 5 hónap alatt 4szer volt mandulagyulladásom , most nemfaj de gyennyes folt van rajta .Voltam gégészeten es azt mondtak hogy kikell szedetni csakhogy azt mondtak hogy az operació elott meggkell lennnie a menstruacionak és az lenne a kerdésem hogy ha kozben megvan vagy egy jó ideig elotte nemvolt meg akkor az problema?? Altatva leszek . és mennyit lehet varni hogy ha már ilyen allappotba vagyok a mütéttel??? mert én inkabb nyáron szeretnem csak nemtudom hogy az nem e lenne problema elöre is köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mandulaműtét témában

        Kedves Kérdező! Az jelent csak problémát, ha műtét alatt van mensese, ha előtte nem volt sokáig, az nem jelent problémát. A műtét indokolt, de azt csak kezelőorvosa tudja megmondani, hogy halasztható-e.Amennyiben a gennyes folt tályog miatt van, nem szabad halasztani.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. február 11., 17:50; Megválaszolva: 2011. február 14., 09:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már 3-4 éve tartó diffúz hajhullással (főleg fejtetőn) küldtek fül-orr-gégészetre, ahol megállapították, hogy a mandula fizikális nyomásakor genny ürül. De egyértelműen nem tudják, érdemes-e kivenni a mandulám,...
        Nap, mint nap sokat telefonálok. A fülem érzékennyé válik és a torkom /garatom mindig azon az oldalon fáj, (nyelésre fáj) ahol épp sokat telefonálok.
        Tisztelt Doktornő, fülzúgás miatt készült koponya MR, ennek "eredménye" volt a chronicus sinusitis maxillaris és arcüregi ciszták. Visszamentem fül-orr-gégészetre, kaptam szteroidos Mometason Sandozt és egy antibiotikumos orrkrémet. Tudom, nem...