• Fülészeti probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztlet DoktorÚr!Segítségét szeretném kérni egy fülészeti problémával kapcsolatban. Fülkürt hurutot állapított meg az orvos akinél jártam ( Azt mondta, hogy nem „zsilipel” a fülem), néhány héttel rá pedig sajnos volt egy fájdalmas hallójárat gyulladásom, amelyből elméletileg meggyógyultam. Azért írom, hogy elméletileg, mert a gyakorlatban 1-2 tünet megmaradt, amelyek nagyon kellemetlenek. Be van dugulva a fülem lényegében szünet nélkül, és érzékelhető halláscsökkentést is érzékelek. Visszamentem a problémával az orvoshoz, aki az egész évben tartó allergiámmal hozta összefüggésbe, és új gyógyszert írt fel ( Zirtek-D), illetve kimosta a fülemet. Azóta még rosszabb a helyzet. Nem fáj a fülem jelenleg, de nagyon kellemetlen, hogy féloldalasan hallok, kérem segítsen tanácsával, hogy milyen lehetőségeim vannak, hogy megszabaduljak a füldugulástól, és újra rendesen halljak. Nagyon köszönöm előre is a válaszát!

        Dr. Horváth Tamás válasza a fülgyulladás témában

        Tisztelt Hölgyem! A fülkürthurut nagyon hosszú ideig elhúzódhat, és mindenképpen javasolt lenne 1 hétig valamilyen lohasztó orrcseppel csepegtetni az orrába! Fontos, hogy csepp legyen, és ne spray, illetve fekvő helyzetben, lógatott fejhelyzet mellett csepegtessen! Ha ez sem elég, akkor pedig az allergiásoknak való szteroidos orrsprayt javasolt használni, azt szabad hetekig-hónapokig is. Viszont azért érdemes lenne közben alaposabban körüljárni a fülkürthurut kérdését. Jó lenne egy hallásvizsgálat, kiegészítve tympanometriával, dobüregi nyomásméréssel is.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2011. február 09., 20:05; Megválaszolva: 2011. február 14., 10:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó