• Tüszős mandula

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kislányom 2,5 éves . tavaly tavasszal volt először tüszős mandula gyulladása ,a mi több napig magas lázzal járt,és először egyik orvos se látta, hogy mitől lehet, de mikor elmentünk fül orr gégészetre ott kiderült, hogy tüszős mandulagyulladása van. Azóta már háromszor volt neki, legutóbb karácsonykor, és most megint. Kérdésem, hogy mit tehetünk az ellen, hogy ilyen gyakran legyen madulagyulladása, illetve miért van ez nála, mikor a legtöbb helyen azt olvastam, hogy 3 év alatti gyerekeknél ritka a tűszős mandulagyulladás?

        Dr. Horváth Tamás válasza a tüszős mandula témában

        Tisztelt Hölgyem! Valóban, nem annyira gyakori, de előfordulhat. Immunerősítőt, vitamint adhat, talán az segít, bár biztos megelőzési módszer nincsen. Minden ilyen esetben Önöknek érdemes rögtön fül- orr- gégészhez fordulni, és egyből antibiotikumot szedni (persze a vizsgálati lelet alapján).


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2011. február 04., 18:48; Megválaszolva: 2011. február 08., 08:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: