• Orrdudulás allergiás kisgyermeknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Kisfiam nál 2 éve diagnosztizálták az allergiát főként poratkára.Akkor köhögés volt a tünete. Most karácsonykor beteg volt torokgyulladéssal.2 hétig húzódott.Akkor nasivin orrsprayt használtunk az antibiotikum mellé.Szépen fújta az orrát a váladékozás megszűnt. A problémám az, hogy most meg éjszakára bedugul az orra.A nasivin orrspray után meg hagytunk ki pár napot de múlt héten megint adtam neki nasivint csak most orrcseppet.Tudom hogy nem jó sokáig használni, így tegnap már csak Sterimart fújtam.Attól is kitisztul de az éjszaka folyamán megint csak bedugul és nem kap az orrán levegőt. Mit javasol próbáljak valamilyen más direkt allergiára való orrsprayt? A Nasivin orrsprayt és orrcseppet karácsony óta használjuk hagytam pár nap szünetet 7 nap után amikor csak sterimart fújtam. De valami megoldás csak kell legyen mert így nem alszik nyugodtan a gyermekem. Köszönöm szíves segítségét!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a orrdugulás témában

        Kedves Kérdező! A gyermek megnagyobbodott ormmandulája is okozhatja a panaszokat, nemcsak allergia, érdemes megmutatni a gyermeket fül-or-gégsznek. Segíthet még a sós vizes párásítás, esetleg antihisztamin adása, a Sterimart rendszeresen fújja, mert az oedema csökkentésében nagyon jó.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. január 18., 11:27; Megválaszolva: 2011. január 19., 09:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: