• Góc?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy 2010. 11. 30án a vérvételi leletemben 8,8 umol/L vasat, illetve 492 IU/mL ASO-t mértek. A háziorvosom elküldött góckutatásra, ahol a torokváladékomból staphylococcus aureus tenyészett ki, Ám erre sem a gégész, sem a háziorvos nem írt gyógyszert. A gégész kérte a vérvétel megismétlését, és visszarendelt márciusra kontrollra. A második vérvételre már 40%-os Neutrofil, 47%-os Limfocita, 537 IU/mL ASO és 3,84 mmol/L Glukóz volt megjelölve, mint nem megfelelő eredmény. A tüneteim állandó fáradtság, legalább 5 hete tartó hőemelkedés 37,0-37,6°C-ig terjedő. Az 1. vérvételi lelet után 2 antibiotikum-kúrát is kaptam, de egyik se használt, a hőemelkedés és a fáradtság maradt. Alvástól függetlenül, a fáradtság annyira jelentős, hogy egyszerűen képtelen vagyok bármire is koncentrálni, legszívesebben egész nap aludnék. Ez a túlzott fáradtság legalább 2-3 éve fennáll, de mindig csak télen. Nyaranta semmit nem veszek észre ebből. Kérem, ha bármit tud mondani nekem arról, hogy mi lehet ez, szóljon.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a Góc? témában

        Tisztelt Hölgyem! A torokváladék tenyésztés és az AST érték alapján azt gondolom, nem ez az elsődleges probléma. Annál inkább felmerülhet a vashiány lehetősége, amelyet ki kellene vizsgálni, és egyéb vasparaméterek is szükségesek lennének, talán ez lesz-e a fáradtságának az oka.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. január 17., 17:36; Megválaszolva: 2011. január 24., 08:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó