• Miért pattog elviselhetetlenül a fül?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Apukámnak (74 éves) kb. másfél hónapja van hallókészüléke (Siemens ) . Azóta a jobb füle elviselhetetlenül ,nagyon pattog (azt mondja: mintha sorozatlövéseket hallana). A hallókészülék a bal fülében van. Előtte is volt hallókészüléke, de azzal nem volt semmi gond ilyen téren. Azzal nem hallott olyan tisztán, így lecserélték erre a Simens készülékre. Ezzel sokkal tisztábban hall, de sajnos azóta a fülpattogáson kívül van még egy komoly gond: a vérnyomása is magas lett (emiatt többször is orvoshoz kellett mennie és most gyógyszert is szed). Előtte mindig is optimális volt a vérnyomása. A fülészeten az orvos azt mondta, hogy a dobhártya ép és zsírmentes. A neurológus azt mondta, hogy ebben a korban meszesedéstől lehet a pattogás nehéz megállapítani az okát. Mi azt szeretnénk megtudni, hogy állhatnak-e összefüggésben a fent említett tünetek az új hallókészülékkel, mely mélyebben nyúlik a fülbe, mint az előző. Nagyon válaszát, melyet előre is köszönök! Üdvözlettel: egy apa aggódó lánya, Erika

        Dr. Horváth Tamás válasza a fül témában

        Tisztelt Hölgyem! Első körben mindenképpen a hallókèszülékes céghez kellene visszamenni, hátha beállítàsi problémáról van szó. Emellett pedig mindenképpen rendezni kellene a vérnyomást, hátha egy keringési zavar áll a háttérben. Nem hiszem, hogy konkrétan maga a fülpattogás okozza a magas vérnyomást, bár ha nagyon zavaró az érzés, az feszültséghez vezethet, ami emeli a vérnyomást.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2011. január 11., 19:41; Megválaszolva: 2011. január 14., 09:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: