• Furcsa, de belső hallás keseríti az életemet...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Talán furcsa kérdéssel fordulok Önhöz, de a tünetem lassan ellehetetleníti a munkámat. A panaszom a következő: A fülemben egyre gyakrabban (lassan mindennap) olyan „alul nyomás” jön létre, amely miatt a fülemben hallás tompulással járó belső hallás jön létre. (belülről felhangosodva hallom a szívverésemet,a levegő vételemmel járó beáramló levegő sustorgó hangját, felhangosodva hallom a saját beszédemet de a külső hangok sokkal tompábbak. Ez a belső hallás helyre áll amennyiben lehajolok – tehát a fejem lejjebb kerül. De ha felemelkedek és pl nyelek egyet rögtön újra előjön. Rendkívül rossz komfortérzetet eredményez ez az állapot és nagyon hosszú idő után áll helyre (ha reggel elkezdődik általában estére) – egyenlítődik ki a nyomás a fülemben. Voltam már a helyi gégészeten a panaszommal, de az orvos nem vett komolyan. Belenézett a fülembe és azt mondta nem lát semmit. (ezt sejtettem) És elküldött. Tudom, hogy furcsa a panaszom és a tünet, de kérem segítsen mi lehet a baj. Nagyon várom válaszát! Üdvözlettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a fülkürt probléma, belső hallás témában

        Tisztelt Hölgyem! Leírás alapján Önnek valószínűleg a fülkürtje nem működik jól. Persze nem biztos, de látatlanban elsőre ez jutott eszembe. Erről 2 éve már írtam is itt: http://enthouse.blog.hu/2009/04/06/miert_az_orrot_kell_kezelni_bizonyos_fulbetegsegeknel Mindenesetre egy mikroszkópos fülvizsgálat, egy középfül nyomásmérés, esetleg hallásvizsgálat és orrgarat endoszkópia segíthet eldönteni a kérdést. Ha más a probléma, ezek a vizsgálatok akkor is javasoltak.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. január 06., 22:23; Megválaszolva: 2011. január 10., 22:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó