• Orrmandula

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Horváth doktor, köszönöm a válaszát az előző levélben írt kérdésemre. További kérdésem lenne, hogy esetleg tudna is nekünk ajánlani valamilyen konkrét orrcseppet, ami lohasztja az orrmandulát (bár nagyon sok fajtát használtunk már a megbetegedések során) lehet, hogy már szteroidtartalmúval kellene próbálkoznunk?! Várhatóan milyen hosszú távon kell ezt-(ezeket) alkalmazni, ahhoz, hogy eredmény legyen?

        Dr. Horváth Tamás válasza a orrmandula témában

        Kedves Hölgyem! Igen, valószínüleg eljött az ideje a szteroidtartalmú orrcseppnek, ami mindenképpen receptköteles, általában kevert formában kapható. Azt is kb. max. 10-14 napig szabad használni, de nyugodtan 2-3 hét szünet után pár alkalommal vissza lehet rá térni. Előbb-utóbb nagy eséllyel kinövi a gyermek az ilyen jellegű panaszokat. Ez legkésőbb általános iskola 2-3. osztályára megtörténik, de legtöbbször már óvoda alatt, annak vége felé is bekövetkezik.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2011. január 04., 13:24; Megválaszolva: 2011. január 07., 14:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: