• Fülfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Dr. Nő! Kb. fél éve 4 hetente visszatérő fülfájásom van a bal oldalon. Többször jártam Fül-orr-gégésznél, de egy alkalmat kivéve negatív leleteim voltak. Ez az egy alkalommal megállapították, hogy savós középfülgyulladásom van és az audiológiai vizsgálat pedig halláscsökkenést mutatott ki. Th.-ra Doxypharmot kaptam A gyógyszert beszedve az újbóli vizsgálat változatlan státuszt mutatott. Ez után kb. 1,5 hónapig nem volt panaszom, majd újra jelentkeztek, de már 2 hetente. Kaptam fülcseppet, de semmi javulást nem tapasztaltam. Annyit tanácsoltak még a szakrendelésen, hogy nem töröljem ki a fülem. Önnek van valami ötlete, mi lehet ez a visszatérő fülfájás? Válaszát előre is köszönve.

        Dr. Horváth Tamás válasza a fülfájás témában

        Tisztelt Hölgyem! Én elsőre 2 dologra tudok gondolni. Egyrészt lehet, hogy túl érzékeny a hallójáratának bőre, ezért a legkisebb inzultusra (víz, huzat, tisztítás, stb.) is már gyulladásos reakcióval válaszol. Ezt helyileg lehet kezelni, pl. paraffinolajjal vagy fülcseppel. Másrészt pedig nem kizárt, hogy a fülkürtjével van a probléma. Ez esetben az orrgaratot kell kezelni orrcseppel, mivel mindig onnan indul a betegség. Erre utal, hogy önnek már volt savós középfülgyulladása, melyet ezzel hoztak összefüggésbe. Így látatlanban ezt a 2 problémát kellene kizárni.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2010. december 30., 18:36; Megválaszolva: 2011. január 04., 21:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: