• Orrmandula műtét utáni gyógyulás -3 éves kislány

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Fül- orr- gége szakértő! Kislányom 3,5 éves, 8 napja volt orrmandula műtétje. Minden simán ment, nem is vérzett, másnap reggel haza is jöhettünk a kórházból. 3 nappal a műtét után a kontrollon is minden rendben volt, bár az orrnyálkahártya nagyon duzzadt volt, amire azt mondta a doktornő, hogy valószínű az allergia az oka, januárban kontrollra menjünk vissza (műtét előtti vérvizsgálatnál allergiavizsgálatot is végeztek, aminél 1-es szintű allergia derült ki aranyvesszőre, fakeverékre, háziporra és lisztatkára). Azóta is hallom, hogy orrhangja van a kicsinek, 3 napja naponta többször torkát fájlalja, de párszor Tantum verdét fújtunk be és attól jobb lett neki. Orra nem váladékozik, kap rajta levegőt, semmi más tünete nincs. Ez a nyálkahártya-duzzanat, torokfájás és orrhang normális? Mielőtt műtétre mentünk, nem volt ilyen az orra, ezért nem hiszem, hogy az enyhe allergia miatt lenne. Oviba már mehetett volna a doktornő szerint 1 héttel műtét után, de máshol azt olvastam, 10 napig ne menjen, mert a sebet fedő lepedék eddig válhat le, esetleges utóvérzést okozva. Mi a véleménye, tanácsa? Előre is nagyon köszönöm! Mónika

        Dr. Horváth Tamás válasza a orrmandula témában

        Tisztelt Hölgyem! Műtét után 1-2 hétig még belefér az orrhang. Maga a műtét is nyálkahártya duzzanatot okoz, azzal, hogy az eszközökkel dolgoztak az orrgaratban. Bár nekem az a gyanúm, hogy valamilyen enyhe fertőzést is összeszedhetett, ami esetleg csak kisebb tüneteket okoz, de pl. lázat nem. Legalábbis a visszatérő torokfájást ezzel tudom magyarázni. Mindenesetre szerintem egyelőre nincs ok az aggodalomra. Ha műtét után 3-4 héttel is még vannak panaszok, mindenképpen javasolt egy kontrollvizsgálat.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Horváth Tamás
        Dr. Horváth Tamás, fül- orr-gégész szakorvos

        ENTHouse Budapest Kft.
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. december 15., 16:49; Megválaszolva: 2010. december 20., 19:20

        Tudjon meg többet: orrmandula

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! Szeptember elejétől kezdődött a dolog,fej fájással ébredtem,majd szédülés is járt vele,de ezt úgy értem,mint mikor fáradt nagyon az ember,nem kipihent és szédül...nem forog vele semmi,nincs kettős látása,viszont érzi, hogy...
        Tisztelt Doktornő! A papám füle már sokszor bedagadt, felváltva, hol egyik, hol másik, és nem a fülcimpa, hanem a felső porcos része. A háziorvos Rocephin injekciót adott neki, ami nem használ. A fül bevastagodik, és vörös, és fáj, nem...
        Gyermekkorom óta gyakran gyullad be a mandulám (évente min. 2-szer). Mostanra gyakorlatilag minden mágfázás a garatmandula felülfertőződésével végződik. Kb. 6-7 éve hajhullás miatt végeztek egy góc szűrést, akkor negatív lett. Az utóbbi...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kérdésem páromra vonatkozik, nem rám. Az éjjel arra ébredt,hogy valami meleg folyik le a torkán és miután felkelt akkor látta,hogy az vér és vérzik az orra. Néhány hónapja már előfordult egyszer ugyanez. Az este...
        Tisztelt dr úr. Olyan kërdésem lenne par honapja volt volt egy virusos megfazasom,utanna meg is gyogyultam.de viszont vissza maradt valami szövödmeny.orrom nembir kitisztulni egy ideig büzös vaĺadék jött belöle,de most kevësbë büzös de...
        Tisztelt Dr.! 2 évvel ezelőtt, 1.5 hétig tartó lázas (38-38.5), erős hasmenéses megbetegedés után nagyjából 2-3 héttel később jelentkezett a jobb oldali fülemben a "füldobogás" jelensége. Ezt a lázas/hasmenéses megbetegedést az orvos...
        Tisztelt Doktor Nö,Úr! 8 éves kislányom problémájával keresem fel Önöket. 3 éves kora óta, hogy elkezdtük a bölcsit állandóan felső leguti megbetegedései voltak. egész éven át tartó nátha - kivéve a nyári hónapok - amiból idővel...
        Jó napot kívánok! Néhány napja elkezdett folyni az orrom, és éreztem, hogy valahol egészen fent eldugult, néha jött ki egy kis zöldes, szilárdabb váladék, de nem tudtam rendesen kifújni. Bűzös, kellemetlen szagot éreztem az orromban és a...
        Üdvözlöm. Orrkagylo gyulladasom van mar tobb eve .kezeltek operaltak mar orrsovennyel es azt szeretnem megkeredezni ilyen gyulladasos betegsegnel hasznos, karos, vagy semleges a masszazs?
        1,5 hónappal ezelőtt alvásból felkelve 40percig tartó erős szédülés (oldal irányú).2 héttel ezelőtt gyenge szédülés(1 perc), 3-4órás fejfájás,pihenés után elmúlt.2nappal ezelőtt alvásból felkelve erős szédülés (30-40mp)egy napig...
        Üdv! A hallójáratom bemenetelénél észrevettem egy nagyobb dudort. Az első napokba fájt is, majd zöldes váladék kezdett jönni belőle, ha kicsit nyomkodtam, ami azóta is tart, de a fájdalom már elmúlt. A dudor viszont még ott van. Mi lehet...
        Jó napot kivánok! 7 éves kisfiú unokámmal kapcsolatban szeretnék kérdezni: a kisfiú hangja sokat rekedt, egy idő után magától elmúlik, a gyermekorvos azt mondta vizsgálat után, hogy mutál! Mást nem lát, de létezik mutálás 7éves korban?...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Szeretném megkérdezni, hogy létezik-e olyan hallászavar, hogy egy hangot rendszeresen félrehallok? Azt figyeltem meg, hogy gyakran az "á" hangot "e"-nek vagy "é"-nek hallom. Eddigi életem során semmi baj nem volt a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 7 hetes babámmal újszülött hallásvizsgálaton voltunk. A gép nem jelzett a fiam egyik fülére sem hallást, azonban tudom, hogy hall, mert ha leejtek valamit, összerezzen, imádja a kiságyán lévő zenélő körforgót,...
        Tisztelt,DR.ÚR! Kérem segítsen tavaly óta küszködöm ezzel a problémával félrenyeltem egyszer tükröztek nem találtak semmit,visszamentem kontrollra ugyan ezzel a problémával megvizsgáltak és nem volt gond,most folyamatosan küldenek...
        Üdvözlöm. Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy már lassan egy hónapja folyamatosan garat és mandula gyulladásom van. Befejezem az egyik antibiotikumot akkor tünetmentes vagyok egy 2-3 napig de utána kezdődik az egész elölről. Háziorvosom...
        Kb. 3-4 hete kezdődtek a szédüléseim. Az első borzalmas volt. Felkeltem az ágyból, és szó szerint visszaestem, pörgött a szoba körülöttem, nagyon megijedtem. Aztán erős hányinger, és ki is jött a gyomromból ami benne volt. Utána jobb...
        Egy hete voltam korzeti orvosnál mivel kohogtem és náthás voltam felírt nekem egy Suprax nevü antibiotikumot amit az az igazság hogy nem szedtem ki rendesen mert már jol éreztem magam.Viszont ezen héten kedden iskolában vettem észre hogy hat futok...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Meg vagyok fázva, fájt a torkom, köhögtem, 37,8 fokos testhőmérséklet volt a legmagasabb amit mértem, viszont a fogam fölötti részen enyhe, szúró fájdalmat is éreztem tegnap az arcüregeimnél...vettem be...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Lassan 3 hónapja kezdődött a szájpadlásom hátsó részén érezhető szurkálással a problémám.Ez nem nagyon múlt el, rá 1-2 hétre vettem észre, hogy hátul a nyelvcsap alatti résznél 2oldalt be van pirosodva. Rá pár...