• Orrmandula műtét utáni gyógyulás -3 éves kislány

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Fül- orr- gége szakértő! Kislányom 3,5 éves, 8 napja volt orrmandula műtétje. Minden simán ment, nem is vérzett, másnap reggel haza is jöhettünk a kórházból. 3 nappal a műtét után a kontrollon is minden rendben volt, bár az orrnyálkahártya nagyon duzzadt volt, amire azt mondta a doktornő, hogy valószínű az allergia az oka, januárban kontrollra menjünk vissza (műtét előtti vérvizsgálatnál allergiavizsgálatot is végeztek, aminél 1-es szintű allergia derült ki aranyvesszőre, fakeverékre, háziporra és lisztatkára). Azóta is hallom, hogy orrhangja van a kicsinek, 3 napja naponta többször torkát fájlalja, de párszor Tantum verdét fújtunk be és attól jobb lett neki. Orra nem váladékozik, kap rajta levegőt, semmi más tünete nincs. Ez a nyálkahártya-duzzanat, torokfájás és orrhang normális? Mielőtt műtétre mentünk, nem volt ilyen az orra, ezért nem hiszem, hogy az enyhe allergia miatt lenne. Oviba már mehetett volna a doktornő szerint 1 héttel műtét után, de máshol azt olvastam, 10 napig ne menjen, mert a sebet fedő lepedék eddig válhat le, esetleges utóvérzést okozva. Mi a véleménye, tanácsa? Előre is nagyon köszönöm! Mónika

        Dr. Horváth Tamás válasza a orrmandula témában

        Tisztelt Hölgyem! Műtét után 1-2 hétig még belefér az orrhang. Maga a műtét is nyálkahártya duzzanatot okoz, azzal, hogy az eszközökkel dolgoztak az orrgaratban. Bár nekem az a gyanúm, hogy valamilyen enyhe fertőzést is összeszedhetett, ami esetleg csak kisebb tüneteket okoz, de pl. lázat nem. Legalábbis a visszatérő torokfájást ezzel tudom magyarázni. Mindenesetre szerintem egyelőre nincs ok az aggodalomra. Ha műtét után 3-4 héttel is még vannak panaszok, mindenképpen javasolt egy kontrollvizsgálat.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Horváth Tamás
        Dr. Horváth Tamás, fül- orr-gégész szakorvos

        ENTHouse Budapest Kft.
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. december 15., 16:49; Megválaszolva: 2010. december 20., 19:20

        Tudjon meg többet: orrmandula

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Észrevettem, hogy azokban a helyzetekben amikor izgulok valamin (pl. egy filmben több percig húzódó stresszes akció jelenet) hirtelen bedugul a fülem. Eléggé kellemetlen, kicsit olyan mintha ropogás hallanék halkan. Nem...
        Tisztelt dr ur!szinte minden nap fáj a torkom enyhén, szoktam minden reggel barna genyes váladékot köpni, de szokot fehér színű túró szerű kis gomböjű alaku darab is följönni, ami kenhető állagú és nagyon büdös.Ez ritkábban fordul...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Már majdnem három hete műtöttek, nem kell pörköket eltávolítani, és krémmel sem kell kenni az orrom. Nincsenek fájdalmaim. Az utolsó kontrollkor még nem, most viszont már be van dugulva az orrom. Hol a jobb, hol a...
        Tisztelt Dr! Ritkán előfordul, hogy hirtelen elkezd csengeni a fülem. Általában a jobb, de pontosan nem emlékszem, hogy csak az e, mert mint említettem ritkán fordul elő. Ekkor olyan,mintha visszhangozna az, amit hallok, vagy mintha mikrofonnal...
        Tisztelt dr nő/úr! Kisfiam mikor megszületett 2 fehér pici "gumó"volt a nyelve alatt! 8 hónapos jelenleg a kisfiam, Ez azóta nőtt és még 2 db lett még. Nagysága nem éri el a lencse nagyságát. Voltunk fül-orr gégésznél aki azt mondta, hogy...
        Tisztelt Fül-orr-gégész! Már 3. hete benne vagyok a náthában, szerintem le is van rakódva, mert sűrű zöldes váladék jön-ha kijön. Mindez főleg csak a bal oldalon, itt állandóan el van dugulva az orrom. Kb. 1 hete néztem bele az...
        Kedves Dr Úr! 4 és fél hónapja küzdök füldugulással, fülpattogással, szédelgéssel egy légúti fertőzés után. Már mindent kipróbáltam: infralámpa, echinacea csepp, magne b6, B vitamin, betarevin,most sóbarlangba járok, de nem múlik...
        Üdvözlöm! Ma voltam fül-orr gégészeten és Burow csíkot helyeztek a hallójáratomba. A doktornő azt mondta , hogy 2 nap múlva szedjem ki magamnak. De ez nekem nagyon furcsa mert én eddig úgy tudtam hogy naponta meg kell jelenni a...
        T.Zaránd dr úr.a kèrdèsem a következö lenne:6 hónapon belüli 2szeri gègetükrözès rekedtsèg miatt, (gègetükörrel vizsgáltak),már fènyt deritett volna valami rosszindulatu dologra?legutóbbi gègetükrözèskor(kis nyeles tükörrel...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Neurológia beutaló következtében végzett MR vizsgálat során jobb arcüregi cisztát fedeztek fel nálam (neurológia problémát szerencsére nem diagnosztizáltak). A ciszta (illetve a neurológusom arcüreggyulladással utalt...
        Tisztelt Doktor Úr! Hónapok óta fennálló egyoldali halláscsökkenéssel és fülzúgással fordultam orvoshoz.Alapos fülvizsgálat után hallásvizsgálatra küldtek,ahol hangvillavizsgálatot,tympanometriát,multifrekvenciás tympanometriát, és...
        Tisztelt Doktor Úr! A férjem 30 éve trombitázik és kb. fél évvel ezelőtt megváltoztatta a szájtartását, ahogy a trombitát fújja. Ezzel egy időben a füle alatt mindkét oldalon duzzanat alakult ki.Amikor elment orvoshoz, mumpszra gyanakodtak,...
        Kb.2 hónapja naponta többször zöld csomós váladék jön fel a torkomból ami mellé nem társul torokfájás és orrváladék se. Mitől lehet ez? Köszönöm.
        2013.szeptemberében egyik napról a másikra náthás lettem, rengeteget tüsszögtem, fülem-torkom-szám-szemeim viszkettek. Füleim be voltak dugulva. Elmentem fül-orr gégészhez. Készült allergia vizsgálat, Prick-teszt, illetve vérből 40 féle...
        Szabadtüdős merülésnél (ca.5m) nem végeztem kiegyenlítést és azóta orrhangom van és zúg a fülem. Tudok tenni valamit gyorsabb javulás érdekében vagy csak legyek türelemmel?
        Bal fülemre fokozatosan romlik a hallásom.Jobb fülemre bő egy éve hirtelen nagyfokú halláskárosodásom lett.Hallásvizsgálat szerint nem gyulladásos eredetű. Koponya CT negatív. Ideggyógyász javaslatára 3 havi gyógyszeres értágító...
        Tisztelt Doktor! 1 év 3 hónapja volt egy tüszős mandulagyulladásom. Elég gyakran gyulladt be, meg sok más betegséget is felszedtem gyakran, ezért gammaglobulint kaptam. Mikor meggyúgyultam 2-3 hónap múlva vettem észre, hogy egy tollhegyni...
        T.szakèrtõ.kèrdèsem a következö lenne:február 28 gègetükrözès rekedtsèg miatt.vèlemèny:erezett hangszallag gyulladt gègebemenet.reflux gyanujával tovább gasztroenterologiara,reflux igazolódott,ez okozta a gyulladást.azota szedem a...
        Egy napja sportlövészeten voltam és azóta az egyik fülem be van dugulva és érzékeny az éles hangokra, mintha recsegne, nem fáj, csak cseng és recseg miközben beszélek vagy más beszél hozzám, de csak az élesebb hangoknál. A sportlövészeten...
        Kedves Doktor Úr/Doktornő! 2 hónapja vissza-visszatérően bizonyos mozdulatoknál erős fülfájást tapasztalok (hasonló érzés, mint amikor egy ínszalag túlfeszül) Szúró, feszítő érzés, valahol a fül közepe tájáról kiindulva. A jobb...