• Krónikus mandulagyulladás okozhat csomókat a nyakon?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kérdés:Vajon mandulagyulladásom van?Edig nem igazán voltak problámáim a mandulámmal,de most nyakamon jobb oldalt több mint egy hónapja csomók találhatók, állítólag a mandulám képez gócot.További tüneteim rekedtség,irritáló,kaparó érzés a torokban.Térd- és könyökizületi fájdalmak,fáradtság,levertség..Ha a számat nagyra szeretném tátani enxhe fájdalom az állkapcsomban a jobb oldalon.Ezen kívül a fejbőrömön kiütéseket tapasztaltam egy ideig(Utóbbi tünetek nem tudom összefüggnek e az előzőkkel)..Fül-orr gégészet szerinti eredményem:sorvadt fixált tonsillák,gócként szerepelhetnek;opus:jav...Valóban ki kell vetetnem a mandulákat vagy van más alternatív gyógymód? Köszönettel egy aggódó beteg

        WEBBeteg szakértő válasza a mandulaműtét témában

        Kedves Kérdező! A lelet alapján műtét indokolt. A krónikus mandulagyulladás (mely gyakran gócként funkcionál) csak műtéti úton gyógyítható, más alternatíva nincs.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. december 02., 07:59; Megválaszolva: 2010. december 05., 21:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: