• Felszúrt fül

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem,hogy nekem gyerekkoromban, felszúrták a bal fülemet, és szeretném megkérdezni, hogy ez okozhate hallás csökkenést. Ugyan is elvégeztem egy kis tesztet itthon, és a bal fülemmel max 13,7khz-ig hallok, még a jobbal a 16khz-et is hallom. Eddig nem nagyon figyeltem ezt, de ez most engem is meglepett. Ebben az esetben mit tudna javasolni, vagy ez a felszúrás miatt van? Előre is köszönöm a válaszát. Ti N,Krisztián

        Dr. Horváth Tamás válasza a fülgyulladás témában

        Kedves Krisztián! Elvileg születéskor 20kHz-ig hallunk, de a magas frekevenciákon gyorsan elvesztjük a hallásunkat. Egy átlagos fiatal felnőtt már nem hall 10kHz-nél magasabb frekvenciákat. Tehát amit Ön írt, az természetes, és belefér, hogy a két fül különböző. Fontos, hogy ez nem halláscsökkenés! Ennél fogva ezt nem is okozhatta a fülfelszúrás. Egyébként az egy tévhit, hogy a fülfelszúrás halláscsökkenést okoz. Persze kb. minden 1000-10000. felszúrásnál lehet valami szövődmény, de sokkal inkább maga a betegség, ami miatt fel kell(ett) szúrni a fület vezet halláscsökkenéshez.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2010. november 24., 00:46; Megválaszolva: 2010. november 28., 11:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: