• Nyelési nehézség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nyelési nehézséget érzek a torkomban közvetlenül az ádámcsutka mellett baloldalt. Az orromon keresztül benéztek a torkomba, azt mondták nincsen semmi gond. A vérképem tökéletesen egészséges. Gasztroenterológiára csak több mint egy hónappal későbbre kaptam időpontot. Mitől lehetnek ezek a tünetek? Másnál is fordult már elő ilyen? Főleg üres nyeléskor zavaró. Olyan mintha egy gombóc lenne a torkomban. Evés és ivás közben könnyen nyelek, mert az anyag nyomul lefelé. Azzal nincsen gond. Viszont ez a "gombóc" olyan mintha néha nagyobb lenne, néha meg kisebb. Amikor sokáig keveset eszek, vagy nem eszek, akkor alig érzem. Viszont evés után, vagy nem vizet, hanem cukros vagy lúgosabb italokat iszok, akkor utána nagyon érződik a tünet és elég zavaró. Fájdalommal nem jár, csak irritálja a torkom, köhögést, krákogás vált ki olykor. Valamint olyan mintha folyamatosan csurogna a váladék a torkomban, de csak baloldalt. Az interneten egyetlen ilyen panaszt találtam, de azt tíz éve írták és nincsen kapcsolat megadva a cikk beküldőjéhez. Neki évekig tartott és szintén minden lelete negatív volt. Ő is észrevette az étkezéssel való összefüggést, mert a mandulája kivétele után két hétig alig evett és szinte teljesen elmúlt neki. Ahogy újra táplálkozott, visszatért a probléma. A korábbi háziorvosom refluxra gyanakodott, de a gyógyszer amit adott, egy hónap szedés után sem ért el eredményt, tehát kétlem, hogy ez lenne a gond. Bármilyen segítséget, tanácsot szívesen fogadok.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gombócérzés témában

        Tisztelt Kérdező! Egy komplett fül-orr-gégészeti vizsgálat és nyaki ultrahang szükséges. Nem ír a mandulák állapotáról. A fájdalom jellege nagyon szokatlan, hiszen a szervi eltérések a darabos étel fogyasztásakor okoznak panaszt. Keülje az alkoholt, egyszerű szénhidrátot, szénsavas italokat, dohányzást. Amennyiben történt részletes fül-orr-gégészeti vizsgálat a leletet is mellékelje.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 18., 11:28; Megválaszolva: 2010. november 24., 21:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó