• Arckoponya CT-vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Voltam arckoponyás CT vizsgálaton. A következő szerepel a leletemen: Mindkét sinus maxillaris alsó fala mentén mérsékelt polypoid nyálkahártya megvastagodás látható. Az ethmoidalis sejtekben és a sinus sphenoidalisban szintén mérsékelt nyálkahártya proliferatio van. A sinus frontalis jobb oldali recessusában egy 10 mm átmérőjű polypoid lágyrészképlet van. A septum nasi erőteljesen jobbra deviál, kp. harmadában christaszerűen kihúzott, a jobb orrjárat szűkebb. Az alsó orrkagylók nyálkahártyája hyperplasiás. A középső orrkagylók pneumatisaltak. A csontos falakon destructio nem mutatkozik. A mastoid sejtek légtartók. VÉLEMÉNY: PANSINUSITIS CHRONICA POLYPOSA DEVIATIO SEPTI NASI. CONCHA BULLOSA l.u. Érdeklődnék, hogy műtétre ugye nincsen szükség? Lehet gyógyszeresen kezelni mindezt? Tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy mindezek mit jelentenek. Tulajdonképpen már 2 hónapja nincsen panaszom, csupán néha elkezd erőteljesen folyni az orrom, de aztán abbamarad. (munkahelyemen nem örülnének ha műteni kellene) Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel S. László

        Dr. Horváth Tamás válasza a fül-orr-gégészet témában

        Tisztelt Uram! A CT leírás alapján Önnek orrsövényferdülése van, valamint valamilyen fokú idült melléküreg gyulladása. Az, hogy ez pontosan milyen fokú, és igényel-e műtétet, a felvételek látványa nélkül nem megítélhető, de ha nagyjából panaszmentes, akkor valószínüleg nem.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2010. október 15., 12:02; Megválaszolva: 2010. október 20., 11:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó