• Nyomásérzékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! Füleim sokkal érzékenyebbek a nyomásváltozásra, mint átlagban az embereknek. Minden repülésnél egyre rosszabb lesz. Először csak bedugulnak de olyan mértékben, hogy nem is hallok, utána pedig fájni is kezd, ez addig erősödik, míg a fülemtől lefelé két oldalt az egész nyakam fáj. Felszállás után, míg fenn vagyunk, ez először elmúlt, következő repülésnél már fennmaradt de enyhébben. Leszállás közben ismét az elviselhetetlen fájdalom, majd leszállás után először csak pár óráig, következő repüléseknél egy napig nem hallottam, majd egy hétig még fájtak a füleim. Kiskorom óta sokszor kellett felszúrni a fülem, mindig van vele valami problémám. Jártam SZTK-ban, nem találtak orrsövény ferdülést sem és az arcüregem is tiszta volt. A javaslat az volt, hogy használjak orrspray-t fel és leszállás előtt negyed órával. Én ebben nem bízom és azóta hála Istennek alkalmam sem volt kipróbálni, de télen kénytelen leszek repülőre ülni és addigra szeretném, ha valaki valamilyen tanácsot adna, ami kicsit bizalomgerjesztőbb, mint az orrspray, esetleg ha tudna ajánlani egy specialistát, azt is megköszönném. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Horváth Tamás válasza a füldugulás témában

        Tisztelt Hölgyem! Az orrcseppnél bizalomgerjesztőbb dolgot sajnos nem tudok mondani. Ha teljesen ki van vizsgálva (általános fül- orr- gégészeti vizsgálat, orrendoszkópia, arckoponya CT felvétel), valamint kikérdezték, és kézzelfogható okát nem találják a problémájának, akkor csak az marad. Ennek a problémának külön specialistája nincsen, legfeljebb a fenti vizsgálatokat tudja másvalaki még egyszer elvégezni, és ő is mond egy véleményt.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2010. augusztus 02., 12:04; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 19:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó