• Torok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        a torkomban folyamatosan azt érzem, hogy egy nyákréteg van, mely nagyon zavar, hörgésre kényszerít. olyan érzés, mintha csorogna le a torkomon valami. Voltam fül-orr-gégészeknél, az egyikük látott egy elhúzódó nyákréteget az orrüregtől lefelé. néhány növény virágzatára allergiás vagyok, de semmi tüsszögés vagy orrfolyás. reflux betegségem van és cukorbeteg vagyok. szedtem allergia gyógyszert, de a tünetek egy hónap után se szűntek Már megfigyeltem, hogyha hideget, meleget vagy ha langyosat is iszok,olyan mintha rögtön megjelenne ez a hártya. néha olyat is érzek, hogy az egész orrnyálkahártyám ki lenne száradva. Nem lehet ez egy krónikus arcüreggyulladás következménye?

        Dr. Horváth Tamás válasza a torok témában

        Tisztelt Hölgyem! De igen, lehet akár idült arcüreggyulladás is, valóban. De állhat a reflux is a háttérben. Egyébként attól, hogy nem tüsszög, vagy nem folyik az orra, még lehet allergiás is. Mindenesetre érdemes lenne egy orrendoszkópiát csináltatni, esetleg egy arcüreg CT-t is, illetve a refluxot is újravizsgálni, belgyógyászzal konzultálni, esetleg gyógyszert váltani.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2010. augusztus 01., 16:53; Megválaszolva: 2010. augusztus 02., 21:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: