• Fül mögé sugártzó fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Szombaton vendégségben voltunk barátainknál, ahonnan hazatérve egy jobboldali totokfájdalmam lett, ami mostanra inkább egy nyelési nehézségnek tűnik, de továbbra is csak a jobb oldalamon és olyan érzés nyeléskor, mintha a fül mögötti csontba sugározna ki a fájdalom. Sajnos csak jövő héten tudnaka fül-orr-gégészeten fogadni. Nem dohányzok egyáltalán és alkoholt sem fogyasztok rendszeresen. Ha nem nyelek akkor fájdalmat nem érzek. És a jobb oldalon a nyakamon ki is tudok egy pontot tapogatni ami nyomásra fájdalmasabb, bár dudort vagy hasonló eltérést nem érzek ott sem. Igazándiból ez a fül mögötti csontba hasító fájdalom az ami nagyon idegesít. Ön szerint mi lehet a kiváltó ok. Ez a fájdalmasabb nyaki pont picivel az ádámcsutkám felett található jobbra. Olvastam hogy sokminden lehet az ilyen nyelési nehézségek hátterében de olyannal nem találkoztam ami a fül mögötti csontba szúrt volna tünetként. Várom válaszát. Természetesen jövő héten elmegyek a fül-orr-gégészetre, de addig is szeretnék megnyugodni, hogy gyógyítható lesz.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fertőzés témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt tünetek gyulladásos eredetre utalnak. Használjon torokfertőtlenítőt és kerülje a hideg ételeket, italokat. A fül-orr-gégészeti vizsgálat a fertőzés okát is kideríti.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 27., 12:11; Megválaszolva: 2010. július 28., 12:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: