• Fül probléma 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Horváth Tamás! Köszönöm szépen a válaszát az előző kérdésemre! (állkapocs mozgatás közbeni pumpáló hang a fülben!) Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy most a hétvégén visszamentem volna ezzel a fül-orr-gégészetre, de sajnos szabadság miatt csak jövő hét vasárnaptól tudok ismét elmenni. Az lenne a kérdésem, hogy nincs-e valamilyen csepp, ami ezt a pumpáló hangot ill. a gyulladást enyhíteni tudnám addig is? Ugyanakkor közben észrevettem a tegnapi nap folyamán, hogy amikor óvatosan kitisztítottam a fülemet, hogy ilyen krémszerű valamit éreztem a fülembe (bal). Utána meg egy fehér megszáradt darabkát vettem ki - nem fülzsír, de olyasmi méretű, pici és szilárd vmi. Nem tudom sajnos megmondani pontosan mi volt az. Mivel az utolsó fül-orr-gégészeten ismét bekenték a fülemet krémmel, lehetséges, hogy csak megszáradt krém db lehetett - mivel azóta nem mostam ki rendesen a fülemet, hiszen gyulladás alatt van és engem már az első fül-orr-gégészeten szép fogalmazással elküldtek a fenébe, hogy kimertem mosni - vagy genny? Milyen egy genny a fülben? Mit tehetnék 31-ig, amíg az orvosaim szabin vannak, hogy ne romoljon addig is a fülem állapota? A válaszát előre is ismét köszönöm és minden jót Önnek! Tisztelettel: Joan

        Dr. Horváth Tamás válasza a fülprobléma témában

        Kedves Joan! Nem kizárt, hogy beszáradt krém jött ki a füléből. Nem hiszem, hogy genny lenne, mivel ilyen nagy mennyiségű genny esetén ennél komolyabb panaszai is lennének, pl. nagyon erős fülfájdalom, rossz hallás, láz, stb. Szóval ilyen szempontból ne aggódjon, nem hinném, hogy annyira rossz lenne a dolog. Esetleg vegyen paraffinolajat a patikában, recept nélkül kapható, és azzal csepegtessen napi 1x vagy 2x. Felold mindent, ami beszárad, és védő hatású a hámréteget illetően.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2010. július 25., 10:19; Megválaszolva: 2010. július 30., 14:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: