• Tanácsot kérek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        4 héttel ezelőtt azzal a panasszal kerestem meg a háziorvosunket, hogy nagyon fáj a a jobb fülem. ő azrra gondolt, hogy a huzat következtetében valamilyen fül proglémám lehet, ezért fülcseppet adott, ez egy heti használat után sem hozta a várt eredményt a fülem továbbra ia nagyon fájt. visszamentem ő elküldött egy fülészhez. a vizsgálat után azt a választ kaptam, hgoy ez nem a fülből eredeő probléma, mert hogy eeekor már a fájdalom kisugárzott jobb oldalon a egész felemre a fogaim fájtak a nyakam a fülem továbbra is és a nyakam jobb oldalán elől vélekedése szerint a pajzsmirigy. vérvétel ahol kisebb koleszterin szint emelkedésén kívül minden rendvben volt, és egy pajzsmirigy ultrahang következett, az ultrahangot végző doktornő az mondta, hogy thyreoiditis gyanúja fenn állhat, ezért menjek el egy endokrinológus szakemberhez aki mintavétellel megállapítja, hogy valóban pajzsmirigy gyulladásról van-e szó. De felmerült annak lehetősége is, hogy ez egy állkapocs izületi gyulladás is lehet mert hogy a száraz melegre enyhül a fájdalom. Természetesen mindenhova iszonyú távolságra adnak időpontokat, főleg a szabadságok miatt is. így amíg nem jutok orvoshoz addig szedjem a Flector EP Rapid 50 mg. granulátumot napi 1x1-et, Voltereán Dolót, kenegessem Volteran kenőccsel azt a rész ahol fáj.Ha nagyon fáj, ezek a fájdalom csillapítók jól funkcionálnak beveszem őket, s amíg lehet hanak, így időközönként panaszmentesnek is érzem magam. ez az adag napi egy Flektor, 2-3 Volteran a 12,5 mg-os. Lázas nem voltam. A kérdésem valóban csak mintavétellel lehet megállapítani a pajzsmirigy gyulladás tényét? Ettől fájhat-e a fülem? A huzat okozhat -e a állkapocs izületi gyulladást? Meddig szabad ezeket a gyógyszereket "büntetlenül" szedni ? Vajon melyik betegségnek nagyobb a valószínűsége a felsoroltak közül?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fülfájás témában

        Tisztelt Kérdező! A pajzsmirigy mintavétel eldöntése az endokrinológus feladata. Ő áttekintve a leleteket látja kell-e a vizsgálat. Nem írt a fogászati vizsgálatról. Mindenképpen érdemes a fogakat ellenőriztetni, esetleg röntgent készíteni róluk. A fájdalom csillapító tartósan is szedhető, mivel a fájdalom még fennáll. Véleményem szerint a fül-orr-gégészeti és fogászati góc szokott hasonló panaszokat okozni. Ebbe a két irányba kell kiterjeszteni alaposabban a kivizsgálást.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 21., 08:59; Megválaszolva: 2010. július 23., 08:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: