• Hangszalagrák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr! Apukámnak június elején a hangszalagján található rosszindulatú tumort eltávolították. A műtét során a rákos hangszalagot, illetve a két hangszalag találkozási pontját kivették. A gégész szakorvos két hete látta és - a szövettani eredmény ismeretében - azt mondta, hogy a műtét sikeres volt, és apukám meggyógyult. A hangja rekedtes, de alapvetően rendben volt, kb. egy hete azonban teljesen elment a hangja és a torka is fáj. A gégész és az onkológus orvos is szabadságon van, de az asszisztens szerint a légkondicionálók miatt fázhatott meg, ezért antibiotikumos torokspray-t javasolt. Elképzelhető, hogy tényleg csak megfázott, vagy lehet esetleg a tumorral összefüggő oka is? Gondolom, azt a műtét, és az azt követő vizsgálatok során felfedezték volna. Aggódom... Köszönettel: Tímea

        Dr. Csuth Ágnes válasza a rekedtség témában

        Kedves Tímea! Megértem Önt, hogy tőlünk vár megnyugtató választ, de vizsgálat elvégzése nélkül sajnos nem lehet véleményt mondani. Ha a gégész szab.-on van, akkor is keressenek fel egy másik orvost, biztos, hogy a szakrendelésen találnak valakit. Lehet, hogy igaza lesz az asszisztens kolleganőnek, de az a biztos, ha meg is vizsgálják az apukáját!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 15., 17:06; Megválaszolva: 2010. július 16., 10:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: