• Fülzúgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 17 éves vagyok, másfél héttel ezelőtt voltam egy szórakozóhelyen, ahol nagyon hangos volt a zene, azóta zúg a fülem. Előző alkalmakkor legkésőbb 2 nappal a zúgás megszűnt.Általában csak otthon, csendben vagy elalvás előtt hallom. Pár nap után a tv is elkezdett zavarni. Ha be van kapcsolva, akkor valamilyen magas hangot hallok. Orvosnál még nem jártam és még 2 hétig nem is tudok, mert nyaralni megyek, eddig arra vártam, hogy magától megszűnjön, de ez nem történt meg. Ez elmúlhat magától vagy nem probléma az, ha csak hetekkel később megyek el orvoshoz? Lehet valamilyen szövődménye? Azt olvastam a fülzúgásról, hogy sok embernél nem múlik el, együtt kell élnie vele. Ez igaz?Úgy érzem a hallásom nem romlott, a zúgás nem elviselhetetlen, de eléggé zavaró. Válaszát előre köszönöm.

        Dr. Horváth Tamás válasza a fülzúgás témában

        Kedves Hölgyem! Jó lenne minél előbb orvoshoz fordulnia, mivel a fülzúgás általában jobban reagál gyógyszerre, ha minél előbb elkezdjük adni. Egyébként viszont igaz, hogy sajnos a fülzúgás, főleg, ha zajártalomhoz köthető, elég sokszor nem múlik el. Mindenesetre muinél előbbb kivizsgálás, és nagy eséllyel keringésjavító infúziós kezelés lenne szükséges!


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2010. július 07., 16:45; Megválaszolva: 2010. július 11., 17:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: