• Dobbhártya perforáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Méllyen tisztelt Doktor Nő/Úr! Fülemet ütés érte a dobhártyám kilukadt- (ST:bo.centralis egyenetlen szélű perf.,melynek széle enyhén vérzik.W:balra lat. DG:Perf.membrana tympani traumatica)- jövőhéten megyek vissza kontrollra és akkor derül ki hogy kell-e műteni remélem hogy nem! Az eset 25-én történt és 29.e óta a cefzil500 antibiotikumot szedem valamint a novorin orcseppet használom. Kérdésem az lenne hogy szombaton elmehetek-e szórakozni diszkóba vagy árthat a gyógyulásomnak a hangos zene? Maximum 2órát töltenék bent. Valamint szoktam gyúrni és futni azt folytathatom? Minnél hamarabb meggyógyuljak mit tegyek a fülem érdekében? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Minden jót! Üdvözlettel!

        Dr. Horváth Tamás válasza a dobhártya témában

        Tisztelt Uram! A lényeg, hogy fülét víz illetve sérülés ne érje, a hanghatás elvileg nem probléma. Külön mást nem tud csinálni. 6 héttel a sérülés után célszerű eldönteni, hogy kell-e műtét vagy sem. Addig jó eséllyel begyógyulhat magától.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2010. július 02., 17:14; Megválaszolva: 2010. július 07., 16:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó