• Nyirokmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! A véleméyét szeretném kérni, tüneteim alapján. Kb másfél hónapja volt egy gégenyálkahártya kiszáradásom, ami elég nehezen gyógyult és sokat fájt a torkom. Sajnos a torokfájás visszatért, de mellé társult a nyak elülső részén fájdalom, aminek helye a légcső, gége két oldalán valamint a kulcscsont alatt jelentkezett. Valamint olyan érzés mintha a nyaki izom folyamatosan begörcsölne és olyankor berekedek és krákogog, mintha nyomna valami belülről. Voltam orvosnál és azt mondták, hogy valószínű a légcső van begyulladva, De olyan mintha a nyirokcsomóval lenne gond az áll alatt és a fülnél. Valamint most vettük észre, mert fáj a nyakam, hogy hátul jobb oldalt a tarkónál megduzzadt a nyirokcsómó ami még fáj is. Kérdésem az lenne, hogy a nyirokmirigy ráknak vannak e ilyen tünetei? Kaptam antibiotikumot és ha egy hétig nem lesz változás elküldenek ultrahangra, d nagyon félek, hogy esetleg rák áll a háttérben! Köszönöm válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Kérdező! Az Ön számára javasolt kezelés teljes mértékben helyes. A gyulladásos eredet sokkal-sokkal gyakoribb, de teljesen csak az ultrahang és fül-orr-gégészeti szakvizsgálat után lehet egyéb okot kizárni. A daganatok is okozhatnak nyirokcsomó megnagyobbodást, de én nem erre gondolok a tünetek alapján.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. június 21., 13:53; Megválaszolva: 2010. június 21., 18:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: