• Mi lehet????

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

        A 18 éves halláscsökkenéses lány vagyok.

        Elküldöm, ahogy kérte a leleteimet.

        Arckoponya CT Natív
        Orrmelléküreg vizsgálata
        Mindkét oldalon az arcüreg recessus alveolarisába foggyökerek nyúlnak.
        Emellett a jobb oldalon a recessusban nyálkahártya duzzanat ábrázolódik.
        Egyébként légtartó orrmelléküregek. Az infundibulumok szabadok.
        Érdemi septum deviatio nincs.
        Vélemény: gyulladás jelei a jobb arcüregben.
        Laboratóriumi lelet:
        Se Na:140  mmol/l  135-146 F
        Se K: 4.30 mmol/l  3.5-5.5 F
        Se Cl:102  mmol/l  95-106  F
        Glukóz:4.0 mmol/l  3.3-3.5 F
        SGOT:33    U/l     4-46    F
        SGPT:44    U/l     4-49    F
        Gamma GT:25 U/l    7-50    F
        Cholineszt:7237  U/l 4000-11500 F
        Karbamid: 4.9  mmol/l  2.6-9  F
        Se Kreat:68 umol/L  53-110 F
        Cholesterin: 4.3  mmol/l  2.6-5.2 F
        Triglicerid:0.9  mmol/l  0.4-1.7 F
        Bilirubin ö:8  umol/  2-21 F
        Luesz RPR: Negatív  F
        AST:356  U/L H <200  F
        CRP:1  mg/L  <10  F
        Süllyedés:6  mm/óra  3-15  F
        Prothrombin:               F
        Proth%:103  %  80-120  F
        INR:0.98     0.89-1.1  F
        Vérkép:                F
        WBC:6.63  G/l  4-10  F
        RBC:4.4  T/l  4-5.2  F
        HGB:136  G/l  120-155  F
        Haematokrit:0.395  l/l  0.35-0.45  F
        MCV:90.4  fl  80-101  F
        MHC:31.1  pg 26-35  F
        MCHC:344  g/l  310-370 F
        Thrombocyyta:232  G/l  1500-400  F
        Neutro %: 0.55   150-400  F
        Lym %:0.33 0.2-0.4  F
        Monocyta %:0.09    H  0.02-0.08  F
        Eo %: 0.03 <0.05  F
        Basophyl %:0.01 <0.01 F
        Neutro. konc:3.64 G/l 1.5-7 F
        Lympho. konc:2.17  G/l 1-3.7 F
        Mono. konc:0.57 G/l <1.2 F
        Eo.konc:0.22 G/l  <0.1 F
        Baso. konc:0.03 G/l <0.1 F
        Ált vizelet:
        Víz. fajsúly:1.025 G/cm+  1.012-1.03 F
        ph:6.0  4.8-7.8 F
        Víz. feh:halványopál
        Víz cukor:negatív
        Aceton:negatív
        Víz UBG:normál
        Víz bilirubi:negatív
        TTC:pozitív
        Vizelet ül:
        Víz fvs:500 /látótér H  <5
        vvt:3 /látótér  <3
        Nem lys.vvt:18 °
        Víz laphám:34  /látótér H <6
        kerek háms:0
        Hyalin cyl:0
        Bacterium:17524  /látótér H <1200
        Víz Osmol:618  mmol/kg  50-1400

        http://kepkezelo.com/images/m350vygvwdn8kns3xwaz.jpg

        http://kepkezelo.com/images/ah6ipikvjunqocdruh5.jpg

        http://kepkezelo.com/images/nop75rvdfw8yauw8qxcq.jpg

        http://kepkezelo.com/images/z46gkog2f4nto9xdf79.jpg

        http://kepkezelo.com/images/bbdjgmzgtr94qy2ysje6.jpg

        http://kepkezelo.com/images/uv801gpaw0d2sic70qk.jpg

        http://kepkezelo.com/images/4nqvupytwau7cvnvpc4.jpg
        kristály:0

        Ha választ nem is, akkor csak valamilyen  magyarázat is jó lenne, mert nem mindent értek ezekből.

        Köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a halláscsökkenés témában

        Kedves Olvasónk!

        Sajnos több időt vesz igénybe a kérdése megválaszolása, komplex kérdésről van ugyanis szó. Fül-orr-gégészünk már véleményezte, szerinte leginkább immunológiai vagy neurológiai eredetet gyanús, de a kérdéseit és a leleteit elküldtem neurológusnak is, az ő véleményére várunk, és ha ez megérkezik, akkor a korábban feltett kérdéseihez fogom a választ beilleszteni. Elnézést a késésért, de csak annak van értelme, ha pontos válasz születik, ahhoz pedig komolyabb utánajárás szükségeltetik.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2010-06-11 14:03:36; Megválaszolva: 2010. június 11., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Kisfiamnak (5 éves)1 hónappal ezelőtt vették ki az orrmanduláját.A horkolás megszűnt, érthetőbb a beszéde is.1napja zöldes sárgás orrfolyása van.Be van dugulva az orra.Az lenne a kérdésem, hogy elkaphatott valami...
        Üdvözlöm! Be gyulladt a fulcimpam több kis helyen is. Olyan mintha egy pattanás lenne az egyik azt megnyomtam és utána dagadg meg igazan. Ilyen már többször is előfordult hogy bedagad az egész bal fülem és az lett a vége hogy megszurtam és...
        Jó napot! Kb. 10 éves korom óta folyamatosan nagyon nehezen kapok levegőt, bármilyen évszak is legyen. Csak kizárólag az orrspray/orrcsepp segít teljesen szabadon nyitva tartani a légutaimat. Elmentem fül-orr gégszhez aki megállapította, hogy...
        Tisztelt Doktor úr/ Nő! Olyan problémával fordulok Önhöz , hogy a férjem (30) éves szombaton koncerten volt a barátaival , sokat kiabáltak , énekeltek , hideget ittak , és a férjemnek hétfő reggelre teljesen elment a hangja. A helyzet kezd...
        Tisztelt Doktor Úr! Már évek óta köhécselek, és eldugul az orrom reggelre és furcsa, tompa nyomast érzek a jobb fülem tövében. Nagyon sok orvosnál voltam. Németországban véres gennyes, barnás váladékot porszivozott ki a ful-orr gegesz,és...
        Jó napot! Nemrég észrevettem, hogy a számban a mandulám(nál)-on van egy kis kiálló csomó, ami eddig nem volt ott. A párommal aggódunk egy kicsit, arra gondoltunk, hogy papilloma lehet. Mind kettőnknek voltak "zűrösebb" kapcsolataink, ő...
        Tisztelt Doktornő/Úr! A tárgyban írt tünetekre a fül orr gégészeten kaptam Arlevert-et. Szedhetek ezzel párhuzamosan Glinko Bilobát (1 kapszula:120mg)? Van diagnosztizált kiegyenesedett nyaki lordozisom, végzek gyógytornát.
        Jó napot! 18 éves lány vagyok,évekig szenvedtem a fenekemen kialakuló pattanásszerű csomókkal.Végül 4 hónapja (december végén) felkerestem egy magánbőrgyógyászt,aki 2 hónapnyi doxycyclin kúrát írt fel nekem.Ezt beszedtem,és el is múltak...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Én azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy elkaptam egy influenzát kb 1-máfél hónapja, amiből sikeresen kigyógyultam. Azonban azóta az orrom folyamatosan bedugul. Sokan mondják, hogy biztos a tavasz miatti allergia, de...
        A parotis állományán belül mk.o. látható egy-egy 10 mm-es nyirokcsomónak megfelelő lágyrészképlet. A submandibuláris régiókban és bal oldalon a parotis oszlása előtt néhány, 3-5 mm-es nyirokcsomó van. A panasz hogy a bal fültőnél...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
        Öné lehet az 50 ezer forintos vásárlási utalványok egyike. Hogyan? Mutatjuk! (x)
      • Hirdetések
      • Infografika és videó