• Idegi halláscsökkenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DrNő/Úr!

        közepes, kevert típusú halláscsökkenésem van, melyre hallókészüléket viselek. pár hete azt vettem észre, hogy készülékkel se hallok olyan jól, mint pár hónappal ezelőtt. a TV-n 10 fokozatot kell növelnem a korábbihoz képest. voltam audiológián, ott megnézték, de a műszeres vizsgálat nem mutatott ki változást. de én viszont érzem, hogy rosszabbul hallok. én képzelem talán be??? halottam a Tebofortan nevű gyógyszerről, hogy agyi keringés javító, amit a halláscsökkenésre is szoktak adni. ebben szeretném kérni segítségét, hogy ha ezt a gyógyszert szedem, milyen adagolásban, és meddíg szedjem. vagy esetleg tudna más gyógyszert ajánlani.

        köszönettel: Ferenc

        WEBBeteg szakértő válasza a halláscsökkenés témában

        Kedves Ferenc! Végeztek hallásértés vizsgálatot is, vagy csak tisztahang görbét néztek? Mert lehet olyan, hogy valaki a tiszta szinuszos hangot jól hallja, de a hangokból összeálló beszédet nem. Ilyen esetben az agy belsőbb régióban lévő halláspályákkal lehet nagy eséllyel gond, és sajnos azzal elég nehéz mit kezdeni. Ha ilyen vizsgálat nem történt, azért érdemes lenne megnézni ezt is. A másik, hogy esetleg meg lehetne próbálni más típusú készüléket, ha van rá mód. És persze meg lehet próbálni a Tebofortant, de én személyesen nem várnék csodát tőle. Elvileg 3x1 az adagja.



        Kérdés: 2010-06-07 19:10:19; Megválaszolva: 2010. június 07., 19:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: