• rosszindulatu daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesapámat tavaly novemberben müt9tték meg rossz indulatu daganattal.a torkában volt a daganat.Sajnos még mindig csak pépes ételt tud enni,de sokszor még az is megakad a torkában.Azt szeretném kérdezni,h mi lehet az oka,h néha darabos étel is lemegy és néha a turmixolt étel is megakad a torkában? Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a daganat, nyelés témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Jó lenne tudni, hogy pontosan milyen kiterjesztésű volt a műtét, a garatból mennyit és honnan vettek ki, illetve kellett-e pótlás például lebennyel. A műtétek után a bennmaradt szövetek-szervek beidegzése sérülhet, ez tipikusan okozhat ilyen panaszt. Vélhetően idővel javulni fog a nyelés, csak elég hosszú idő, míg a szervezet megszokja az új anatómiai helyzetet a garatban.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-03 19:11:32; Megválaszolva: 2010. június 03., 19:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: