• Fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

        Kb. egy éve jobboldali torok/nyaki fájdalommal mentem el a gégészetre, ahol mandulakivételt javasoltak. Ezt küönböző okok miatt (folyamatban levő iskola + munkahelyi problémák) idén februárig halogattam, akkor azonban már olyan erős fájdalom jelentkezett jobb oldalon, ami a nyelésben is gátolt. Kb. ott fájt, ahol a nyelőcsövem és a légcsövem találkozik, és levegővételnél a mellembe, hátamba sugárzott (volt hogy az egész vállam fájt, nagyon meg voltam ijedve), ezért jártam gasztroenterológián, tüdőgondozóban, minden vizsgálatom - egy reflux-ot leszámítva - negatív lett. A fájdalom olyan volt, mintha a nyelőcsövem oldalt ki lett volna sebesedve - nem tudom jobban megfogalmazni, ugyanis evéskor-iváskor mintha csípett volna. A  gégész nem látott okot ilyen erős fájdalomra, ennek ellenére április 9-én eltávolították a manduláimat. Rendesen gyógyultam, a kéthetes kontrollon mindent rendben találtak. Mivel a műtét utáni fájdalmaim már jelentősen csökkentek két hét után abbahagytam a folyamatos Cataflam-szedést, ekkor régi fájdalmaim szinte azonnal visszatértek :-( Egy hete annyira fájt, hogy berohantam a kórházba még egy kontrollra, de a gégész megint csak nem látott semmit. Azt mondta, ha a fájdalmaim nem múlnak el, akkor hematológussal kell a nyirokcsomóimat megvizsgáltatni. Jelenleg nyelőcső-motilitás vizsgálatra kaptam beutalót, oda a jövő héten megyek, de szerintem nem a nyelőcsövemnek van baja. Jobb oldalon a fülem alatt mintha egy kis (belülről) érzékeny csomót is tapintanék - nagyon el vagyok keseredve és meg vagyok ijedve. Mi lehet a bajom?

        Még annyit szeretnék elmondani, hogy 4-5 éve igazoltan reflux-beteg vagyok, diétát tartok, Controloc40 savlekötőt szedek. Előre is nagyon köszönöm a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a fül-orr-gégészet témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram!

        A panaszai alapján én is leginkább a refluxot tudom elképzelni, mivel az járhat maró jellegű fájdalommal. Ez még akkor is lehet, ha Önt ezen okból gyógyszerrel kezelik, és diétát is tart. Lehet, hogy mindez nem elég, esetleg váltani kell más típusú gyógyszerre. Javasolt lenne képalkotó vizsgálat (nyaki ultrahang), és laborvizsgálat, vérvétel (vérkép, süllyedés, CRP) is. Szükség esetén nyelőcsőtükrözés is szóba jöhet.

        A leírtak alapján, látatlanban, és a fenti vizsgálatok hiánya mellett nem tudom megmondani, hogy mi lehet az Ön baja.



        Kérdés: 2010-05-23 23:04:41; Megválaszolva: 2010. május 23., 23:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó