• fülfelszúrás után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        TEgnap szúrták fel a fülem gennyes középfülgyulladás miatt.. Arra számítottam, ahogy utána olvastam, hogy el kellett volna múljon a fájdalom, mivel megkönnyebbül a fül. Sajnos nekem még mindig nem történt meg, rettenetesen fáj, és nem is ürül belőle genny.

        Nem lehet, hogy a felszúrást követően ki kellett volna szívni belőle a gennyet? Mert nekem csak felszúrták és beledugtak egy kis vattapamacsot.

        És mikorra várható, hogy végre elkezd ürülni a genny vagy savó. Köszönöm válaszát.

        Lehet, hogy nem jól sikerült a felszúrás és újra kell csinálni?

        WEBBeteg szakértő válasza a fülgyulladás témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Önnek abban igaza van, hogy legtöbbször a genny okozta dobhártyafeszülés okozza a fájdalmat, de azért maga a gyulladás is fájdalommal jár. Ilyen szempontból fájhat még sajnos a füle. A gennyet egyébként nem kell okvetlen leszívni, sőt, az magától mindig kiürül. Azt még nem tartom kizártnak, hogy úgy nézett ki, hogy Önnek gennyes középfül gyulladása van, aztán a felszúrás után derült ki, hogy nincs genny a középfülben. Ilyen ritkán, de előfordul. Sajnos én is jártam már így: felszúrtam egy fület, mert egyértelműen gennyesnek tűnt, aztán kiderült a szúrás után, hogy a dobhártya volt csak annyira megvastagodott a gyulladástól, hogy utánozta a gennyes középfül gyulladást. Én így látatlanban erre tippelek. Olyan, hogy nem sikerül a fülfelszúrás, nem igazán van. Viszont olyan van, hogy 24 óra alatt beheged a lyuk, akkor szükség esetén újra fel kell szúrni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-20 19:14:22; Megválaszolva: 2010. május 20., 19:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó