• E. Coli fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

         

        Köszönöm előző válaszát, számbavettem a lehetőségeimet. Hogy rosszul sikerült az elektrokauterizálás, az pontosabban azt jelenti, hogy olyan bemélyedést eredményezett az orrsövény jobb oldali részén, hogy a kezelőorvosom azt mondta, ha túlfelőlről is éri egy ilyen beavatkozás, átlyukad teljesen... A véralvadási problémámat már mutatta ki korábbi vérvizsgálat is (pld. mikor a manduláimat kivették).

         

        A laboreredményeimmel felkerestem egy belgyógyász doktornőt, aki arra gondolt, hogy a problémáim lehet összefüggésben állnak azzal, hogy április elején volt egy vesegörcsöm (vesegyulladás miatt), ezért vizeletvizsgálatra küldött. A következő eredményeket kaptam: "pH=5, sűrűség-1025, AZ:negativ, UBG-Bi:normális, negativ, Leu=25/microl, Ery=10/microl ÜLEDÉK: 1o-12 leucocita/látómező, 7-8 vörösvérsejt/látómező, 7-8 laposhámsejt/látómező, mikrobiális flóra." A vizelettenyésztésem eredménye pedig: "E. Coli 1oo.ooo csiraszám/ml felett". Április elején, az emlitett gyulladásra a következő gyógyszereket kaptam: Zanocin 2oo mg (2x1 naponta), Voltaren 5o mg végbélkúp (2x1) és No-Spa 4o mg (3x1).

        A kérdésem az lenne, hogy nagy valószinűséggel nem hatott olyan mértékben az antibiotikum, mint ahogy kellett volna? Az előző levelemben a véreredmény is mutat valamilyen szintű fertőzést. Ha a jelenlegi eredményeket is figyelembe veszi, mennyire valószinű, hogy újból vesegyulladásom van? Továbbá, az az E. Coli-fertőzés mennyire súlyos, igényel kórházi ellátást?

         

        Megtisztelő válaszát újból köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a orrvérzés témában

        Tisztelt Hölgyem! Az a helyzet, hogy az orrvérzését valahogy meg kell szűntetni, és a kauter erre a leghatékonyabb eszköz. Még akkor is, ha esetleg az orrsövény utána kilyukad. Minden más megoldás nem végleges, nem biztos, nem jobb. Az urológiai fertőzésekhez nem értek sajnos. Azt gondolom, hogy a véralvadási zavarhoz esetleg lehet köze, ha például egy gócos vesegyulladása van, de magát az orrvérzést nem ez okozta. A Coli fertőzés szerintem nem igényel kórházi kezelést. Jobbulást!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-20 19:03:14; Megválaszolva: 2010. május 20., 19:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: