• Nyaki nyirokcsomó duzzanat.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A nyakamon a jobb oldalon a fülem alatt kb másfél hónapja van egy 1.7mm gyulladt nyirokcsomo ami nem múlik voltam orvosnál vérvételre kellett mennem aminek holnap lesz eredménye engem nem hagyott nyugodni a dolog,és felkerestem a régi sebészorvosomat ,aki uh vizsgálatra küldött ott azt mondták nincs komoly baj reaktív nyirokcsomokról van szó de ha nem múlik kiveszik.Lehet-e ettől fejfájsom illeve a mandulámban van egy lyuk amiben állandóan fehér tüszők vannak okozhatja-e ez a nyirokcsomó duzzanatot?

        WEBBeteg szakértő válasza a tüszős mandulagyulladás témában

        Kedves kérdező!

        A krónikus gyulladásban lévő mandula okozhatja a nyirokcsomó megnagyobbodását. Maga a gyulladt mandula gócként funkcionálhat, ez fejfájást is okozhat. Mindenképp javaslom, hogy keressen fel egy fül-orr-gégszeti szakrendelést, ahol megvizsgálják a mandulát, hogy az mennyire gennyes, gyulladt, van-e teendő ezzel kapcsolatban.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-05-05 11:04:46; Megválaszolva: 2010. május 05., 11:04

        Tudjon meg többet: tüszős mandulagyulladás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr, Nálam, refluxot diagnosztizáltak endószkóposvizsgálat során,de nálam csak ritkán jelentkeznek gyomorégés,köhögés jelei ,ellenben folyamatosan termelődik vmi slejm -szerű anyag,vmi taknyos nyálszerű a torkokban. A...
        Tisztelt Doktornő! Alábbiakban kérném szíves segítségét: körülbelül 3 hónappal ezelőtt influenzás tünetekkel induló bronchitisem volt. Lázas voltam, sípolást hallottam légvételkor, éjszaka köhögtem, illetve váladékot köhögtem fel...
        Tisztelt Doktor Úr! A garatváladék tenyésztés alapján staphylococcus aureus (sok telep) van a torkomban, konkrétan a hátsó garatfal granulált. A felsorolás szerint érzékeny a következőkre: Penicillin, Gentamycim, Mupirocin, oxacillin,...
        Jó napot kívánok! A problémám a következő lenne.Többször vérzett a az orrom azelőtt egy évbe 2-3-szor, de most már egy héten belül 3-4-szer . Gégészetre mentem, ahol a válasz ki van száradva az orrnyálkahártyám, neogranormon ,coldastop...
        Tiszteletem! Sajnos gyakran viszket a fülem, és ilyenkor fültisztító pálcikával szoktam vakargatni. Szoktam járni úszni is. Viszont most, a bal fülem érzékeny az érintésre. A fájdalmat közvetlen a hallójárat bejáratánál érzem. Viszont...
        Tisztelt Doktor Úr! Először is köszönöm gyors válaszát. A biztonság kedvéért leírom Önnek ismételten amiért előzőleg írtam. A nyálkahártyámon sárga kis gumók találhatóak (mellékelem a fotót) amelyekre negatív torokváladék lelet...
        Tisztelt Doktor Úr! A mellékelt képen a nyálkahártyám látható, amivel már voltam gégészeten. A doktornő vett mintát a torokváladékbòl, de az negatív lett. Felírt rá ecsetelőt (glicerinum boraxatum) azonban nem nagyon látok változást....
        Üdvözlöm˘!AZ iránt érdeklődnék,hogy hová forduljak,vagy milyen vizsgálatra menjek?A panaszom,hogy égő érzést érzek a számban ,torkomnál,szájüreg bal oldalán,néha a fülben enyhe szúró érzést!Voltam fül-orr-gégész szakorvosi...