• Nyaki nyirokcsomó duzzanat.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A nyakamon a jobb oldalon a fülem alatt kb másfél hónapja van egy 1.7mm gyulladt nyirokcsomo ami nem múlik voltam orvosnál vérvételre kellett mennem aminek holnap lesz eredménye engem nem hagyott nyugodni a dolog,és felkerestem a régi sebészorvosomat ,aki uh vizsgálatra küldött ott azt mondták nincs komoly baj reaktív nyirokcsomokról van szó de ha nem múlik kiveszik.Lehet-e ettől fejfájsom illeve a mandulámban van egy lyuk amiben állandóan fehér tüszők vannak okozhatja-e ez a nyirokcsomó duzzanatot?

        WEBBeteg szakértő válasza a tüszős mandulagyulladás témában

        Kedves kérdező!

        A krónikus gyulladásban lévő mandula okozhatja a nyirokcsomó megnagyobbodását. Maga a gyulladt mandula gócként funkcionálhat, ez fejfájást is okozhat. Mindenképp javaslom, hogy keressen fel egy fül-orr-gégszeti szakrendelést, ahol megvizsgálják a mandulát, hogy az mennyire gennyes, gyulladt, van-e teendő ezzel kapcsolatban.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-05-05 11:04:46; Megválaszolva: 2010. május 05., 11:04

        Tudjon meg többet: tüszős mandulagyulladás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tiszteletem! Sajnos gyakran viszket a fülem, és ilyenkor fültisztító pálcikával szoktam vakargatni. Szoktam járni úszni is. Viszont most, a bal fülem érzékeny az érintésre. A fájdalmat közvetlen a hallójárat bejáratánál érzem. Viszont...
        Üdvözlöm˘!AZ iránt érdeklődnék,hogy hová forduljak,vagy milyen vizsgálatra menjek?A panaszom,hogy égő érzést érzek a számban ,torkomnál,szájüreg bal oldalán,néha a fülben enyhe szúró érzést!Voltam fül-orr-gégész szakorvosi...
        Egyr rosszul nyelestol kette repedt a szajuregben a nyelocsovem! Amit ujjal kitapintottam az a kb 1-1,5 cm fuggolegesen! Ha direk szetfeszitek V alakba szetnyilik! Gege porcot nem erint! A gyuru szeleig tart! Meg orvosnal nem voltam felek a diagnozistol! Meg...
        Orrvérzés Jó napot kívánok! A problémám a következő lenne, vérzett az orrom ami miatt gégészetre mentem, az orvos elmondása alapján kiszáradt az orrnyálkahártyám és attól van, hozzá teszem már nem először.Ilyenkor neogranormon,...
        Tisztelt Doktornő! A 2015-ös évben átestem egy influenzán,amelyből nehezen tudtam kilábalni.Magas láz , nagyon erős nátha,elhúzódó köhögésből hörghurut és nehézlégzés lett.Borzasztó gyengeség kísérte az időszakot.Mivel gyermekekkel...
        Tisztelt Doktor/Doktornő! Háziorvosom kérésére elmentem arckoponya CT-re, illetve mellkasröntgenre. Panaszom a következő: Hónapok óta hátsó garatfali váladékcsorgás miatt szenvedek, naponta többször jön rám a "krákogás" a váladék miatt...
        Tisztelt Doktor Úr! Az ultrahangon az alábbi leletet kaptam: A p. lebenyek nagysága norm. szerkezetűek, minimálisan durvább, homogén. A vascularisatió átlagos. A jugulum szabad. A nyaki nagyerek lefutása rendben. Környezetükben nagyobb ny....
        Tisztelt Doktor Ur Gyakran viz jutott a fülembe, emiatt gombás fülfertőzés alakult ki. A panaszom csak viszketés, szortyogásérzés volt. Két hónapig kezeltem az orvos által felirt Canesten oldattal, az utóbbi időben az otogutta boricával. Az...