• Nyaki nyirokcsomó duzzanat.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A nyakamon a jobb oldalon a fülem alatt kb másfél hónapja van egy 1.7mm gyulladt nyirokcsomo ami nem múlik voltam orvosnál vérvételre kellett mennem aminek holnap lesz eredménye engem nem hagyott nyugodni a dolog,és felkerestem a régi sebészorvosomat ,aki uh vizsgálatra küldött ott azt mondták nincs komoly baj reaktív nyirokcsomokról van szó de ha nem múlik kiveszik.Lehet-e ettől fejfájsom illeve a mandulámban van egy lyuk amiben állandóan fehér tüszők vannak okozhatja-e ez a nyirokcsomó duzzanatot?

        WEBBeteg szakértő válasza a tüszős mandulagyulladás témában

        Kedves kérdező!

        A krónikus gyulladásban lévő mandula okozhatja a nyirokcsomó megnagyobbodását. Maga a gyulladt mandula gócként funkcionálhat, ez fejfájást is okozhat. Mindenképp javaslom, hogy keressen fel egy fül-orr-gégszeti szakrendelést, ahol megvizsgálják a mandulát, hogy az mennyire gennyes, gyulladt, van-e teendő ezzel kapcsolatban.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-05-05 11:04:46; Megválaszolva: 2010. május 05., 11:04

        Tudjon meg többet: tüszős mandulagyulladás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kislányomnál OMÜ röntgenfelvételt kért a háziorvos elhúzódó orrdugulás,rohamokban jelentkező köhögés miatt,ami Augmentin és Sumamed szedése után sem javult. Az eredmény:a jobb sin.max.med falának nyálkahártyája...
        Tisztelt Doktor Úr! Szénanáthám van és a házi porra is allergiás vagyok. Elég sok mindent kipróbáltam már, pl. különböző orrspray-k, antihisztaminok, akupunktúra, homeopátia, stb., viszont egyik sem használt. Nemrég olvastam, hogy létezik...
        Kedves Doktor Úr! Először is szeretném megköszönni a gyors válaszát , és a kedvességét ! Azt tetszett írni hogy Tumorra a gégészeti stàtusz alapján nem gondol ! Lenne ebben a témában meg egy számomra fontos kérdésem , ami a következő...
        Kedves Doktor Úr! Olyan panasszal fordulok önhöz hogy a torkom 2havonta tűszös . Eddig a házi orvostól mindig kaptam antibiotikumot aztán elmúlt és megint előjött többször voltam gégészeten persze akkor mikor nem latszódtak a tüszök azt...
        Tisztelt Uram! A következő problémával fordulnék önhöz, a tegnapi nap folyamán múlt 2 hete, hogy kivették a garatmanduláim. Voltam egy hetes kontrollon szépen is gyógyult, ezért mar nem kellett visszamennem. Ma azonban megnéztem milyen...
        Tisztelt Doktor Úr! Tanácsot szeretnék kérni a kisfiam esetében. Májusban lesz 3 éves. Ősz óta bölcsődébe jár, előtte a gyermekorvos javaslatára immunerősítőt szedett. Már előtte is voltak hurutos megbetegedései (egy télen kétszer...
        Tisztelt Doktornő! A következő problémával fordulnék Önhöz: 2015 augusztusában egy viharban megfáztam. A szokott módon próbáltam kezelni (tea, pihenés, aspirin, fejfájásra algopirin). Teltek a hetek de azt vettem észre, hogy nem javul a...
        Szép Jónapot kívánok Doktorúr, Tiszteletem! 18 éves vagyok, és Reggelente valamiért úgy kelek fel már jó 1-2 hete, hogy vér van az orromba vagy mind2, vagy csak egyik oldal. Tehát nem elered az orrom vére, hanem csak vérplecsnik, illetve...
        Tisztelt Dr. Zaránd Rajmund! Több éve van az a problémám, hogy az egyik orrom (mikor melyik) részlegesen eldugul,majd orrlukat vált a dugulás. :) Este általában az egyiken szinte nem is tudok levegőt venni. Igazából nem zavar, de olvastam hogy a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2 éve vannak egyensúlyi panaszaim.Készült MRI, otoneurológiai, hallás és doppler vizsgálat. Pár napja kaptam meg az Otoneurológiai leletet. Tegnap voltam a fül-orr gégészeti szakrendelésen. Az alábbi leletek alapján a...