• Nyaki nyirokcsomó duzzanat.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A nyakamon a jobb oldalon a fülem alatt kb másfél hónapja van egy 1.7mm gyulladt nyirokcsomo ami nem múlik voltam orvosnál vérvételre kellett mennem aminek holnap lesz eredménye engem nem hagyott nyugodni a dolog,és felkerestem a régi sebészorvosomat ,aki uh vizsgálatra küldött ott azt mondták nincs komoly baj reaktív nyirokcsomokról van szó de ha nem múlik kiveszik.Lehet-e ettől fejfájsom illeve a mandulámban van egy lyuk amiben állandóan fehér tüszők vannak okozhatja-e ez a nyirokcsomó duzzanatot?

        WEBBeteg szakértő válasza a tüszős mandulagyulladás témában

        Kedves kérdező!

        A krónikus gyulladásban lévő mandula okozhatja a nyirokcsomó megnagyobbodását. Maga a gyulladt mandula gócként funkcionálhat, ez fejfájást is okozhat. Mindenképp javaslom, hogy keressen fel egy fül-orr-gégszeti szakrendelést, ahol megvizsgálják a mandulát, hogy az mennyire gennyes, gyulladt, van-e teendő ezzel kapcsolatban.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-05-05 11:04:46; Megválaszolva: 2010. május 05., 11:04

        Tudjon meg többet: tüszős mandulagyulladás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Egy éve folyamatosan visszatérő fájdalmat érzek a jobb belső/középfül környékén. Elmentem vele orvoshoz, azt a választ kaptam hogy látszik hogy kicsit gyulladt a dobhártya környékén, használjak fülcseppet. Elkezdtem...
        Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem nem velem ,hanem a 7 hetes unokámmal kapcsolatos. Amikor megszületett szólt a védőnő ,hogy picinek lyukak vannak a fülén és a torka is mélyen van . A gyerekorvosnak is megemlítette ezt a lányom és ő azt mondta...
        T.Doktornő! 65 éves férfi vagyok. Az utóbbi tíz évben súlyos COPD-s lettem. Orrsövény ferdülésem is van, ami a COPD előtt nem zavart, de ma már nem tudok meglenni napi 3x2x2 csepp tágító Rinospray nélkül. Mondhatná: akkor lélegezzek a...
        Tisztelt Doktor Úr ! Kb 2 hete be van dugulva a bal fülem /már nem első alkalommal /Nem fáj csak rosszul hallok. Nem voltam megfázva nem voltam náthás , nagyon rosszul viselem a légkondit és a huzatot de azért elmentem vele orvoshoz a diagnózis...
        Tisztelt Doktor úr! Hónapok óta tartó szinte napi torokfájásom van legalabbis diszkomfort érzés. Néha torok szárazságot érzek vagy mintha lenne ott valami ,vagy enyhe fájdalmat égő érzés kaparás stb...néha fentebb szinte már a...
        Tisztelt Dr Nő! Februárban télen hajmosás után vizes hajjal kimentem az erkélyre lehúzni a redőnyöket és azóta enyhén zúg a fülem, és enyhén is fájt, bár azóta is érzek nyomást a dobhártyámban. Lehetséges, hogy ez miatt van, vagy...
        Tisztelt Doktor Úr! 17 éves lányomnál évek óta problémát jelent az orron át történő légzés. Ezért többször voltunk fül-orr-gégészeten. Orrsövényferdülése nincs, orrmandulája minimálisan van megnagyobbodva. Több orrspray-t, allergia...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy ideje már kapar a torkom és fáj a mandulám, és most nem tudok elmenni orvoshoz, milyen gyógyszert tudna javasolni?
        Tisztelt Hölgyem! Pár napja már kapar a torkom, és most sajnos nem tudok a héten elmenni orvoshoz. Valamilyen gyógyszert tudna ajánlani? Előre is köszönöm!
        Az utóbbi hónapokban vissza-visszatérő jelleggel torok- illetve garatproblémák kínoznak. A garat felszíne duzzadt és pirosas, az erek ugyancsak láthatóan duzzadtak. Az utóbbi időben "gombóc-érzet", illetve idegentest-érzet is jelentkezik a...
        Májusban arra ébredtem egyik reggel, hogy forog velem a szoba. Aztán kb 1-2 óra eltelte után csak szédelegtem, bizonytalan érzésem volt. Labor,Neurológiai, fül orr gége vizsgálat történt. Labor eredményem jó volt, Neurológián és fül orr...
          Orrmelléküreg natív CT vizsgálata,  A sinus frontalis mindkét reccesusának infundibularis szakaszában, a rostasejtekben és jobb túlsúllyal a sinus  maxillarisok alsó reccesusában és medialis falán megvastagodott nyálkahártya látható....
        Tisztelt Doktornő! Másfél hete 56 éves édesapám nitrohigítóval és festékkel dolgozott létrán,mikor rosszul lett.Többször hányt,szédült,émelygett.Erős hidegfront is volt.Másnap reggel elesett volt,szédült,bizonytalanul ment,autóval...
        Tisztelt doktor nő/úr! Év eleje óta küszködök egy problémával, tehát már több mint fél éve. Tavaly is volt hasonló, de az elmúlt. Orrdugulással küszködöm amitől már a szaglásom is romlott. Reggelente a szememben váladék képződik,...
        Tisztelt Doktor Úr! A panaszom az, hogy nagyjából egy hónapja hol fáj, hol nem fáj a torkom, főként nyelésnél. Emellett beduzzad valószínűleg a mandulám is, ami általában már nehezíti a nyelést is. A fájdalom és a duzzanat is az...
        Kedves Doktornő! A tüneteim nem tudom pontosan, mikor kezdődtek, de pár hónapja már biztosan fennállnak: Viszket a fülem. Igen erősen kellemetlen tud lenni, minden nap előjön a nap bármely részében akár. Felváltva viszketnek, nem tudom,...
        Tisztelt Doktor Úr! Tegnapelőtt fül-orr-gége vizsgálaton voltam,allergiás panaszaim miatt évenként szükséges kotrollon. Sajnos,a fülem is zsírosodásra hajlamos.Ismét tiszítani kellett,eszközzel vett ki a doktornő egyik fülemből...
        Tisztelt Doktornő, Körülbelül 3 hete fájdalmat éreztem a bal fülem mögött, rá egy hétre pedig lezsibbadt majd teljesen lebénult az arcom bal fele. Két fül orr gégész szakembernél jártam, az egyikük azt mondta, ez megfázástól, huzattól...
        Tisztelt Doktor Úr! Ma reggel nagyon erős ütés érte a gégémet. (Egy nagy kettes létra kitolható része visszazuhant, én felfelé néztem, és a létre lába pont a nyakamat ütötte meg.) Azóta szúró nyelési fájdalmaim vannak,nehéz a nyelés...
        Kedves Doktornő! Köszönöm a kimerítő válaszát. Az elmúlt egy hétben egyébként semmi panaszom nem volt a kezelés mellett (Mometason, melegítés, orröblítés), tegnap viszont újra recsegett a fülem, egy hét kezelés után. Bedugulva nincs,...