• Sérült a hallásom véglegesen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Kb egy napja volt egy eléggé illuminált állapotban átmulatott éjszakám, melynek során nemsokra emlékszem, de nagy valószínüséggel egy ksi verekedésbe is keveredhettem. Egy pofonra emlékszem, ami nem tűnt akkor olyan erősnek. Mégis azóta a bal fülemre rosszabbul hallok, olyan érzés, mintha be lenne dugulva, tompábbak a hangok, viszont hallani hallok. Ha befogom az orrom és fújom a levegőt, a jobb fülem bedugul, míg az említett bal fülemben hallom a levegőt átmenni. Fájni nem fáj, váladékozás sincs, pedig ha nagy ütés lett volna akkor azért éreznék fájdalmat. A fültő talán egy picikét fáj, de az itt olvasott dobhártya szakadás tünetei közül még egyiket sem tapasztaltam, csak ezt, hogy mintha be lenne dugulva, nyeléskor egy pattanó hangot hallok, és befogott orral való levegőfújáskor hallom az említett fülemben a fújást, mintha belefújtak volna. Mi lehet ez? Megsérült volna a dobhártyám? vagy lehet átmeneti jellegű is a dolog? Fog ez sulyosbodni? Mire érdemes figyelnem tünetek tekintetében? Végzetes a dolog? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a dobhártya témában

        Kedves Kérdező!

        Nagy valószínűséggel az ütésnek köszönhetően a dobhártyája kirepedt.
        Javaslataim a következők.
        1. fül-orr gégészeti szakvizsgálat és hallásvizsgálat

        2. felső légúti hurutok kerülése (huzat ne érje a fülét), egy hétig célszerű orrcseppet használnia

        3. víz ne érje a fülét.

        Tisztelettel: Dr. Lengyel Csongor fül-orr-gégész

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-09 09:35:27; Megválaszolva: 2011. július 29., 13:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: