• Véres köpet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő 1 éve tavasszal, egyik éjszaka 2 zsebkendőnyi véres köpetem volt, amiután elmentem orvoshoz és megállapította, hogy tüszős mandulaggyulladásom van. Felírt antibiotikumot..Rá kb. 2 hónapra ismét begyulladt a mandulám és elég csúnya volt,amire egy másik orvos már azt mondta hogy ki kell venni, de annyira csúnya volt, hogy akkor nem lehetett még kivenni. Vérvétel után kiderült, hogy a májértékem is magas, így befektettek az infektológiára...Ott kezeltek 1 hétig és rendbe is jöttem. Viszont amióta történt ez az éjszakai köpet ( lassan 1 éve) azóta szinte minden nap, hol halványabb, hol erősebb véres köpetem van. Nem vérzik az ínyem, voltam gyomortükrözésen, tüdőszűrésen is. Még tavaly nyáron mellkasröntgenen is...ezek mind negatívak! Fül orr gégésznél is voltam, aki szabad szemmel nem látott semmit, de a mandulám most is kicsit gyulladt. Elképzelhető, hogy a mandulámból esetleg környékéről van ez a bizonyos véres köpet?? Remélem tudnak kérdésemre választ adni! Köszönöm! S.P.

        WEBBeteg szakértő válasza a véres köpet témában

        Tisztelt S.P.! Utólag rekonstruálva a dolgot, Önnek 1 éve mononucleosisa lehetett, legalábbis akkor van májgyulladás a mandulagyulladás mellett. Viszont ilyen jellegű, tartós véres köpetet annak nem kellene okoznia. Viszont a szabad szem mellett ilyen esetben lehet csinálni endoszkópos orrtükrözést, illetve úgynevezett laryngofiberoscopiát, azaz garat- és gégetükrözést is. Ha mindenképpen a fej-nyak területére gyanítjuk a vérzést, akkor akár érfestés is szóba jöhet. Én ezeket tudnám javasolni. Nem hiszem, hogy a mandulájából jön a vérzés, inkább az orrgarat lehet gyanús.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Boros Miklós
        Dr. Horváth Tamás, fül- orr-gégész szakorvos
        ENTHouse Budapest Kft.,
        +36 70 342 4298
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-29 16:35:52; Megválaszolva: 2010. április 29., 16:35

        Tudjon meg többet: véres köpet

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2014 februárban bronhitiszem volt,szörnyen fájt a hátam és lázam is volt,négy napig feküdtem,antibiotikumot írt ki az orvos.Majd fokozatosan megerősödtem,egy hónap után ismét hasonló tünetekkel elkapott az előbbiekhez hasonló állapot plusz...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Korábban már írtam Önöknek a január óta tartó arcüreggyulladásom miatt, amit megállapítottak FOG rendelésen, hogy dentogén eredetű(akkori tüneteim: egyoldali bűzös váladékfolyás,fájdalom, láz), köszönöm a...
        Tisztelt Doktor úr! Kb. 3-4 éve küzdök nehézlégzéses problémával. Napközben rosszabb, este lefekvéskor jobb. Voltam gyomortükrözésen 2 éve először, akkor refluxot állapítottak meg. Emozult és Apo Famotidint kaptam. Idővel jobb lett a...
        3hete kezdtem érezni a torkomban egy gombócot, de aztán elmúlt. Rá 2napra elutaztam Németországba ahol következő héten megint érzetem ezt a gombócot a torkomban és egy kicsit fájt is jobb oldalt a mandulám, de az 5-6nap után elmúlt. Viszont a...
        Üdvözlöm. Egy kérdéssel fordulok önhöz. Előzményekben tudni kell, hogy mindig is voltak mandula problémák nálam. ...gazdasági beteg voltam, nálam azt jelentette, hogy tüszős mandula gyulladás. ...és akkor az vitt mindent. Igazán eddig nem...
        Mindkét sinus maxillarisban jelentős nyálkahártyamegvastagodás látszik, kifejezettebben bal oldalon, ahol csaknem teljes légtartalom csökkenést okoz. A melléküregek egyébként légtartóak. A csontos orrsövény minimálisan jobbra deviál. Az...
        Tisztelt Doktor Nő / Úr! Kb. 1 hónapja halszálka ment a torkomra, azóta voltam gégészeten is de semmit nem talált. Kb 2 hétig nem is éreztem semmit, nem volt semmi bajom. De kb. 2 hete a nyakam jobb oldalán (fültől lejjebb ~5cm-rel) 2 csomó is...
        Tisztelt Dr. Úr/Hölgy! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz,hogy van egy 2,5 éves kisfiam aki az állandó nyáladzással ,,küzd"!Mind a 20 foga kint van már elég régen!Elvittem 2 orvoshoz is azt mondták,hogy az orrmandulája miatt van...
        Tisztelt Dr.Ur/No Egy honapja voltam kb beteg,lazas,gennyes mandula,kohoges.amit antibiotikummal kezeltek.A kohoges fennt maradt(inkabb estenkent),de nem is ezzel van a baj,hanem hogy az orrom azota is csorog,be van dugulva es ugy erzem az orromnal meg a...
        Tisztelt Doktor Úr! Kisgyermekes szülőként kérem a tanácsát. 2,5 éves fiú-lány ikerpárt nevelek. 2 éves koruk óta bölcsödébe járnak. Az elmúlt fél évben a kisfiú kb. 5-6 alkalommal volt kénytelen antibiotikumot szedni, mert az 1 éves...
        Tisztelt Doktor Úr / Nő! Körülbelül egy hónapja fülzsír dugó alakult ki a fülemben, feltehetőleg a poros munka környezetem miatt. A lehető összes fülcseppet, sprayt kiprobaltam, többnyire sikertelenül. A mai napon rászántam magam a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár napja tompa fájdalmat érzek az állkapcsom bal részben és a fülem alatti résznél, és kattog is de csak akkor ha direkt úgy mozgatom de az már évek óta (nem szoktam csinálni). Nem fáj ha rágok hanem szinte egész...
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 4 hónapja tartó torokgyulladással küzdök, ami néha fáj, néha egyáltalán nem érzem. Fül-orr-gégészeten kaptam antibiotikumot, mintát vettek, de nem tenyészett ki semmi, ezután gyomorsavra kaptam Esomeprazolt...
        Tisztelt doktornő / doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy 2 hete cseng , sistereg a fülem, hol mindkettő, hol csak az egyik.Jártam Orr-fül gégészeten mivel előtte forgó jellegű szédülésem volt, szedtem a Nootropilt 1200 és a...
        Tisztelt Doktor Úr! Valószínűleg egy apróbb lyuk van pár hónapja az egyik dobhártyámon. Alighanem fogvájóval szúrhattam ki TV-nézés közben. Tudom, hogy hülye vagyok, ezt viszont már nem tudom visszacsinálni... Hallásban nem zavar és nem...
        Jó napot Doktor Úr/ Nő. Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy vasárnap ( 2014.07.06 ) délután elég erősen elkezdett vérezni az orrom, nem állt el, ezért bevittek a fül-orr-gégészetre, ahol elégették az eret az orromba. Látszik a seb ahogy...
        Tisztelt Doktor nő/Úr! Otosporin visszatérő fülproblémáimra az orvos Otosporin fülcseppet szokott felírni, így időben meg tudtunk előzni egy nagyobb gyulladást. A múltkor nem tudtam kiváltani a receptemet mert azt mondták, hogy kivonták a...
        Tisztelt Doktorok, A problémám lényege, hogy nagyon megtetszett a búvárkodás, mint hobbi, ezért elkezdtem kicsit komolyabban foglalkozni a dologgal, azonban ezzel együtt előjött egy olyan dolog, hogy amikor kicsit mélyebbre lemerülök (kb 2-4...
        Már egy ideje nyeléskor érzek egy gombócot a torkomban. Hamar szárad a szám és érzek néha egy enyhe fájdalmat a torkomból, hátra a fülem felé ,valamint úgy érzem, hogy megdagadt a torkom.Nem tudom mi bajom lehet. Lehet gégerák? Azt mondták,...
        Kétoldali idegi hallásvesztésem van. Ennek mértéke55dB. Hallókészüléket viselek. A legelső papíromban kevert típusú hallásvesztés van az utána lévőkben már idegi. Van a kettő között különbség? Több orvosnál is jártam de mindegyik...