• Véres köpet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő 1 éve tavasszal, egyik éjszaka 2 zsebkendőnyi véres köpetem volt, amiután elmentem orvoshoz és megállapította, hogy tüszős mandulaggyulladásom van. Felírt antibiotikumot..Rá kb. 2 hónapra ismét begyulladt a mandulám és elég csúnya volt,amire egy másik orvos már azt mondta hogy ki kell venni, de annyira csúnya volt, hogy akkor nem lehetett még kivenni. Vérvétel után kiderült, hogy a májértékem is magas, így befektettek az infektológiára...Ott kezeltek 1 hétig és rendbe is jöttem. Viszont amióta történt ez az éjszakai köpet ( lassan 1 éve) azóta szinte minden nap, hol halványabb, hol erősebb véres köpetem van. Nem vérzik az ínyem, voltam gyomortükrözésen, tüdőszűrésen is. Még tavaly nyáron mellkasröntgenen is...ezek mind negatívak! Fül orr gégésznél is voltam, aki szabad szemmel nem látott semmit, de a mandulám most is kicsit gyulladt. Elképzelhető, hogy a mandulámból esetleg környékéről van ez a bizonyos véres köpet?? Remélem tudnak kérdésemre választ adni! Köszönöm! S.P.

        WEBBeteg szakértő válasza a véres köpet témában

        Tisztelt S.P.! Utólag rekonstruálva a dolgot, Önnek 1 éve mononucleosisa lehetett, legalábbis akkor van májgyulladás a mandulagyulladás mellett. Viszont ilyen jellegű, tartós véres köpetet annak nem kellene okoznia. Viszont a szabad szem mellett ilyen esetben lehet csinálni endoszkópos orrtükrözést, illetve úgynevezett laryngofiberoscopiát, azaz garat- és gégetükrözést is. Ha mindenképpen a fej-nyak területére gyanítjuk a vérzést, akkor akár érfestés is szóba jöhet. Én ezeket tudnám javasolni. Nem hiszem, hogy a mandulájából jön a vérzés, inkább az orrgarat lehet gyanús.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-29 16:35:52; Megválaszolva: 2010. április 29., 16:35

        Tudjon meg többet: véres köpet

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Körülbelül 2 hónapja szenvedek náthától kisebb-nagyobb megszakításokkal. A problémám az lenne, hogy egyik alkalommal sikerült olyan erősen kifújnom az orrom, hogy mindkét fülem eldugult. Voltam vele fül-orr-gégészeten...
        A napokban egy komplett mindenre kiterjedő koponya MRI vizsgálaton voltam, mert szerettem volna tudni hogy a 2 héttel ezelőtt történt motorbalesetemből kifolyólag, melynek következtében elég jól megütöttem jobb arccsontomat, amely bevérzett a...
        Novemberben volt egy tüszös mandulagyulladásosom ami nehezen múlt el, majd decemberben is volt, ami már nagyon durván kihatott a torkomra és 2 és fél hetet szenvedtem vele. Az évek alatt egyre gyakrabban fordult elő, így azt tanácsolta a...
        Elhúzódó arcüreggyulladásom miatt a gégész koponya CT vizsgálatot kért, melynek során 2x2 cm-es ciszta jelenléte igazolódott a bal arcüregben, a szemgödör alatt. Az orvos szerint a ciszta majdnem teljesen kitölti az arcüreget, ezért műtéti...
        Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 3-4 éve jelent meg ez a jelenség melyet első repülős utazásom után tapasztaltam, meg hogy amikor kifújom az orromat,nyelek, ásítok vagy pedig mozgatom az állkapcsomat jobbra-balra akkor a jobb fülemben az egyik...
        Kedves Doktor Nő/Úr! 3 hónapja szültem, és azóta is, illetve a terhesség előtt jelentkeztek az alàbbi tüneteim, a terhesség alatt csak 1-szer- 2-szer. A torkom (vagy inkàbb a nyakam torok felőli részén) bal oldalon gyakran beleszúr, és ez...
        Kedves Doktor úr! A mandulám nagyon sokszor begyullad, az esetek nagy többségében tüszős mandulagyulladásom van. Múlthéten voltam vérvételen. Miután megérkezett az eredmény a vért levevő hölgy azt mondta, hogy gyulladás van a...
        T.Doktor úr! Fiam 2007-ben született,2009-ben aszthmát diagnosztizáltak nála,melyet kezelünk.Minden évben ősztől tavaszig állandó probléma nálunk,hogy az arcürege tele van váladékkal,az orrán nehezen kap levegőt.Sajnos 2nap után jön a...
        Üdvözlöm! Tisztelt Doktor úr! Már régen küszködöm a fülzsír miatt, ugyanis ha a hallójáratomba víz kerül oly mértékben zsírosodik, hogy az hallás csökkenést okoz, míg ki nem takarítom. Orvoshoz a problémával még nem fordultam,...
        Tisztelt Doktor Úr! Korábban kérdeztem már Öntől és segítő választ kaptam, de most egy újabb kérdéses helyzet állt elő. Súlyos fokú, kevert típusú hallásvesztésem van mindkét oldalon, amire hallókészüléket hordok, és az elmúlt...
        Tisztelt Doktor Úr! Az állam alatt mindkét oldalon szimmetrikusan 1-1 kisebb nyirokcsomót tapintottam ki, amit csak nagyon nehezen lehet "megtalálni" mert ugrál. Csak akkor tapintható, ha az állcsontomhoz érintem. Nem tudom mióta lehetnek ott, mert...
        Tisztelt Doktor Úr! Erőteljesen hurutos köhögésem volt, amit köptető sziruppal kezeltem. Orrdugulásom nem volt, de azért kellett fújnom az orromat is néha. Pár napja bedugult a bal fülem, majd rá a másik is, a bal meg még jobban. Alig hallok...
        Tisztelt Doktornő/úr! 1 hete rossz lett a közérzetem, melynek nem tulajdonítottam nagy figyelmet. 4 napja bedugult mindkét fülem, majd napközben rohamszerű szédülés tört rám, mely körülbelül 1 órán át tartott. Nem forgó jellegű volt,...
        Tisztelt Doktor úr! Panaszom kb 3 hete kezdődött. Gégében furcsa szorító érzésem volt, olyan idegen test érzése. Másnap megfáztam, fájt a torkom. Pár napig ez az idegen test érzés elmúlt, majd visszajött. Azóta is néha fáj a torkom, és...
        Tisztelt Doktor úr 38 éves párom hajnalban erőteljes orrvérzésre ébredt, ami intenzív volt / én személy szerint még nem láttam ilyen nagy mennyiségú orrvérzést/ és nehezen állt el. Vérnyomása normális volt 117/70 , pulzusa is, feje sem...
        Januárban mindkét orrlyukam fájdalmasan kisebesedett.A szakorvos Bactroban 20mg/g és Rinopanteina 10 g. kenőcsöt javasolt,ami 6-7 nap után a sebesedést megszüntette. A rinopanteina kenőcsöt még pár napig használtam.Közben az orvos...
        Tisztelt Dr. Úr! Kérdésem a következő: Pár hete észleltem a fülemben pulzáló fülzúgást. Van hogy egész nap, vagy, hogy elmúlik egy-két napra, majd újra "zenélni" kezd. Azt vettem észre, hogy mostanában a zajra fel is ébredek és elég...
        Rendszeresen járok fületmosatni de most valahogyan nagyon váratlanul bedugult a fülem en nagyon szívesen mennék orvoshoz de mivel Angliában élek így igen nehéz most hazanenni emiatt. Kérem adjon valamilyen tanácsot hogyan tudnék magamon...
        Tisztelt Doktor Úr! Novemberben múlt egy éve. hogy huzatot kaptam. Azóta a jobb állkapcsom nagyon sokszor fáj. Mintha a fülem is lüktetne. Első alkalommal a háziorvosom antibiotikumot írt fel. - nem tudom nagyra tátani a szám csak ha nyomom az...
        Jo napot!! Ma este vèr jott a szămbol.5 perces vizzel öblitès utăn megălt. Lefotoztam honnan jott a vèrzès. Lătni 2 kis vörös folt. Kis megfăzăs van meg köhögés néha. Mi lehet ez? Valami gyogyszert tud ajanlani? Köszönöm!