• Véres köpet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő 1 éve tavasszal, egyik éjszaka 2 zsebkendőnyi véres köpetem volt, amiután elmentem orvoshoz és megállapította, hogy tüszős mandulaggyulladásom van. Felírt antibiotikumot..Rá kb. 2 hónapra ismét begyulladt a mandulám és elég csúnya volt,amire egy másik orvos már azt mondta hogy ki kell venni, de annyira csúnya volt, hogy akkor nem lehetett még kivenni. Vérvétel után kiderült, hogy a májértékem is magas, így befektettek az infektológiára...Ott kezeltek 1 hétig és rendbe is jöttem. Viszont amióta történt ez az éjszakai köpet ( lassan 1 éve) azóta szinte minden nap, hol halványabb, hol erősebb véres köpetem van. Nem vérzik az ínyem, voltam gyomortükrözésen, tüdőszűrésen is. Még tavaly nyáron mellkasröntgenen is...ezek mind negatívak! Fül orr gégésznél is voltam, aki szabad szemmel nem látott semmit, de a mandulám most is kicsit gyulladt. Elképzelhető, hogy a mandulámból esetleg környékéről van ez a bizonyos véres köpet?? Remélem tudnak kérdésemre választ adni! Köszönöm! S.P.

        WEBBeteg szakértő válasza a véres köpet témában

        Tisztelt S.P.! Utólag rekonstruálva a dolgot, Önnek 1 éve mononucleosisa lehetett, legalábbis akkor van májgyulladás a mandulagyulladás mellett. Viszont ilyen jellegű, tartós véres köpetet annak nem kellene okoznia. Viszont a szabad szem mellett ilyen esetben lehet csinálni endoszkópos orrtükrözést, illetve úgynevezett laryngofiberoscopiát, azaz garat- és gégetükrözést is. Ha mindenképpen a fej-nyak területére gyanítjuk a vérzést, akkor akár érfestés is szóba jöhet. Én ezeket tudnám javasolni. Nem hiszem, hogy a mandulájából jön a vérzés, inkább az orrgarat lehet gyanús.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-29 16:35:52; Megválaszolva: 2010. április 29., 16:35

        Tudjon meg többet: véres köpet

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem röviden: A concha területen nem gyógyuló chondrodermatitis nodularis helicis található, kétszer volt operálva. Az ön véleménye szerint lehet ennek oka egy beljebb levő gyulladás? Os temporale...
        Tisztelt Doktor Úr! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy szédülésem már lassan négy éve, szülés (sectio caesare) óta áll fenn. Mindig másféle a szédülés jellege. Van mikor fekvés, vagy ülés közben elkezd forogni minden ami max....
        Üdvözlöm! Allergiában használ-e az öt gombát (bokros, illatos, pecsétviasz, mandula, hamvaskéreg)tartalmazó készítmény? Ezt ajánlották, de ezekkel a termékekkel kapcsolatban kissé szkeptikusak vagyunk. Gyógyszerek és orrsprayk már nem...
        Tisztelt Dr. Úr! 24 éves fiatal ember vagyok és a problémám kb. egy hónappal ezelőtt kezdődött. Egyik reggel nagyon hányingerem volt, úgy voltam vele hogy majd elmúlik. Aztán enyhült is egy két napra, de nem teljesen. Egy hét múlva rosszabb...
        Tisztelt Doktor úr! 2012 nyarán jelentkeztem be először a fül-orr-gégészetre, mert nehezen kaptam az orromon levegőt, és nagyon fájt a torkom már jó ideje. Allergiavizsgálat negatív lett, Nasonexet azért kaptam. Már akkor a doktornő azt...
        Október végén tüszős mandulagyulladásom volt, ez idő alatt curamot szedtem illetve 3x2 rocephin injekciot kaptam, a tünetek megszűntek, de 3 nap múlva ismét torokfájásra és rossz közérzetre lettem figyelmes, a haziorvosom újabb adag...
        Üdvözlöm! Munkahelyünk külföldi utat szervezett, a páromnak fülműtétje volt két évvel ezelőtt. A kérdésünk az lenne, hogy tympanoplasztikával helyrehozott füllel szabad-e repülőre ülni? Az orvos nem mondta, hogy nem, de most picit...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Allergiás panaszokkal fordulok Önhöz. Már hosszú ideje (min. 1 éve) kezdődött nálam egy allergiának tűnő dolog. Elvégezték a bőr próbás és a vérvételes allergia vizsgálatot is, de nem mutatott ki semmit, negatív...
        Udvozlom! 6 napja vettek ki a garatmandulamat es erdeklodnek hogy a hangom az meg fog e valtozni. Elottte nagyon orrhangzos volt a beszedem. Erdekelne meg hogy kell e tenni barmit is azert hogy a lepesek levalljon a sebrol?( pl piritost, ropit vagy rizst...
        Edesanyam hallokeszuleket hasznal kb 15 eve idoskori hallas csokkenes miatt.Kb egy honap alatt romlott hallasa annyira hogy alig hall.Ha fulcimpajat megemeli hallasa javul.Egy idos fulorrgegesz orvosrendelojebe mentunk el a mamaval.Ful mosas utan azt mondta...
        Szeretném megkérdezni, hogy a gyógyszerek mellett milyen praktikák lehetnek annak érdekében, hogy a mandulagyulladás okozta fájdalmak, nyelési nehézségek enyhüljenek, megszünjenek? Ha esetleg mandulaműtétre esne sor akkor az énekesek életét,...
        Tisztelt Doktor Nő/úr! Tervezett műtét előtt állok. Immár 4. hete nem múló torokgyulladással küszködök (mandulám nincs), emiatt háromszor halasztották a beavatkozást. Az elmúlt három hétben négyféle antibiotikumot kaptam ( Augmentin...
        Üdvözlöm önöket Hónapok óta fáj a torkom egyik fele amivel felkerestem a háziorvost majd a fül orr gégészt is. Mind a ketten azt mondták hogy valószínű a sav jön vissza és nem is adtak rá semmit. De én a savlekötőt azóta is...
        Tisztelt Doktor No/Ur! Hogyan tortenik a gegerak diagnosztizalasa? Mennyi ido telik el az elso vizit es a rak megallapitasa kozott? A gege mellett bal oldalon, a szegcsont? felett kb. 3 centivel levo apro (3-4mm) gumo az nagyon "rakgyanus" , vagy ez mas...
        Tisztelt doktor úr! Azzal a kérdésel fordulnék önhöz hogy nem is tudom hogy fejezem ki magam!már vagy egy jó hónapja valami van a torkonon amit sem lenyelni sem kiköpni,ki krákogni nem tudok mert nem jön ki!sőt van úgy hogy elkezdek krákogni...
        Jó Napot kívánok! Nekem olyan problémám lenne, hogy a nyelv hátsó része alatti szárazság érzet jelentkezik vagy az egyik mandulámon fehér kis folt jelenik meg. Akkor elmúlik, ha Corsodyl Szájöblögetőt használok rendszeresen. Ha abbahagyom,...
        Kb. 1éve kezdõdött a fěrjemnél nyelési fájdalom! Azóta ez annyira súlyosbodott (csíp, mar minden étel l, a fél fejébe hasít a fálydalom), hogy idén júniusban elmentünk a fogászatra, onnan küldtek a szájsebészetre ahol ráírták a...
        Tisztelt doktor Úr/Nő! Év eleje óta tartó arcüreggyulladásom van, ami fogászati kezelgetésekre javul, aztán visszatér mindig. Fül orr gégészhez járok vissza folyamatosan (2-3 havonta)kontrollokra, de már ott tart a fül orr gégész...
        Szép jó napot!:) Már több mint két hete erős fájdalmat érzek a torkomban. Először azt hittem, hogy a mandulám, mert meg voltam fázva, de a megfázás elmúlt, viszont a torokfájás azóta sem. Eleinte csak akkor fájt hogyha nyeltem, de csak a...
        Körülbelül 10 éve folyamatos orrdugulással küzdök, jellemzően a jobb orrlukam dugul el. Főleg este, lefekvés után jön elő, de sokszor napközben is jelentkezik. Olyankor nem csak eldugul, hanem szorít, feszít, majdhogynem az agyamig hatol....