• Véres köpet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő 1 éve tavasszal, egyik éjszaka 2 zsebkendőnyi véres köpetem volt, amiután elmentem orvoshoz és megállapította, hogy tüszős mandulaggyulladásom van. Felírt antibiotikumot..Rá kb. 2 hónapra ismét begyulladt a mandulám és elég csúnya volt,amire egy másik orvos már azt mondta hogy ki kell venni, de annyira csúnya volt, hogy akkor nem lehetett még kivenni. Vérvétel után kiderült, hogy a májértékem is magas, így befektettek az infektológiára...Ott kezeltek 1 hétig és rendbe is jöttem. Viszont amióta történt ez az éjszakai köpet ( lassan 1 éve) azóta szinte minden nap, hol halványabb, hol erősebb véres köpetem van. Nem vérzik az ínyem, voltam gyomortükrözésen, tüdőszűrésen is. Még tavaly nyáron mellkasröntgenen is...ezek mind negatívak! Fül orr gégésznél is voltam, aki szabad szemmel nem látott semmit, de a mandulám most is kicsit gyulladt. Elképzelhető, hogy a mandulámból esetleg környékéről van ez a bizonyos véres köpet?? Remélem tudnak kérdésemre választ adni! Köszönöm! S.P.

        WEBBeteg szakértő válasza a véres köpet témában

        Tisztelt S.P.! Utólag rekonstruálva a dolgot, Önnek 1 éve mononucleosisa lehetett, legalábbis akkor van májgyulladás a mandulagyulladás mellett. Viszont ilyen jellegű, tartós véres köpetet annak nem kellene okoznia. Viszont a szabad szem mellett ilyen esetben lehet csinálni endoszkópos orrtükrözést, illetve úgynevezett laryngofiberoscopiát, azaz garat- és gégetükrözést is. Ha mindenképpen a fej-nyak területére gyanítjuk a vérzést, akkor akár érfestés is szóba jöhet. Én ezeket tudnám javasolni. Nem hiszem, hogy a mandulájából jön a vérzés, inkább az orrgarat lehet gyanús.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-29 16:35:52; Megválaszolva: 2010. április 29., 16:35

        Tudjon meg többet: véres köpet

        Ezt olvasta már?

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Egy hónappal ezelőtt, délután egy kicsit berekedtem. Délelőtt még nem volt semmi bajom. Másnapra már alig volt hangom, csak néhány szótagot voltam képes hangosan kiejteni /ezeket is már nagyon rekedten/, a többi csak...
        Tisztelt Válaszoló! 5-6 napja nem állandó jellegű gombócérzés van a torkomban, valamint gyakran érzem száraznak. Emellet a jobb arcomon kisebb fájdalmat éreztem, ez elmúlt a helyén kijött egy afta, elég gyakran jönnek ki ilyenek mostanában...
        Tisztelt doktorúr! Reflux-betegségem van, rendszeresen szedek naponta 2X1 40mg-os controloc tabletát és 3X1 szem motiliumot. Az idei április gyomortükrözésen gyógyuló nyelőcsövet állapítottak meg, van 1 gyomorsérvem ami műtétre vár. E jó...
        Tisztelt Doktornő! Nekem csak annyi kerdesem lenne ,hogy a szajrakot vagy szajuregi elvaltozasokat csak kizarolag fogorvosi szures eseten veszik eszre vagy ful orr gegesz is eszrevenne e egy egyszeru rutinvizsgalat soran? Az elmult fel evben ketszer is...
        Tisztelt Dr. Zaránd Rajmund! Évek óta tartó orrspray függőség esetén bátran ajánlaná az alábbi terméket? https://orrdugulasellen.hu/webshop/orrcsepp-fuggoseg-elleni-parna/ Esetleg kezeljem fenntartásokkal? Jelentősen megkönnyítené a...
        Tisztelt Doktornő! Egy éve folyamatosan visszatérő fájdalmat érzek a jobb belső/középfül környékén. Elmentem vele orvoshoz, azt a választ kaptam hogy látszik hogy kicsit gyulladt a dobhártya környékén, használjak fülcseppet. Elkezdtem...
        Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem nem velem ,hanem a 7 hetes unokámmal kapcsolatos. Amikor megszületett szólt a védőnő ,hogy picinek lyukak vannak a fülén és a torka is mélyen van . A gyerekorvosnak is megemlítette ezt a lányom és ő azt mondta...
        T.Doktornő! 65 éves férfi vagyok. Az utóbbi tíz évben súlyos COPD-s lettem. Orrsövény ferdülésem is van, ami a COPD előtt nem zavart, de ma már nem tudok meglenni napi 3x2x2 csepp tágító Rinospray nélkül. Mondhatná: akkor lélegezzek a...
        Tisztelt Doktor Úr ! Kb 2 hete be van dugulva a bal fülem /már nem első alkalommal /Nem fáj csak rosszul hallok. Nem voltam megfázva nem voltam náthás , nagyon rosszul viselem a légkondit és a huzatot de azért elmentem vele orvoshoz a diagnózis...
        Tisztelt Doktor úr! Hónapok óta tartó szinte napi torokfájásom van legalabbis diszkomfort érzés. Néha torok szárazságot érzek vagy mintha lenne ott valami ,vagy enyhe fájdalmat égő érzés kaparás stb...néha fentebb szinte már a...