• Véres köpet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő 1 éve tavasszal, egyik éjszaka 2 zsebkendőnyi véres köpetem volt, amiután elmentem orvoshoz és megállapította, hogy tüszős mandulaggyulladásom van. Felírt antibiotikumot..Rá kb. 2 hónapra ismét begyulladt a mandulám és elég csúnya volt,amire egy másik orvos már azt mondta hogy ki kell venni, de annyira csúnya volt, hogy akkor nem lehetett még kivenni. Vérvétel után kiderült, hogy a májértékem is magas, így befektettek az infektológiára...Ott kezeltek 1 hétig és rendbe is jöttem. Viszont amióta történt ez az éjszakai köpet ( lassan 1 éve) azóta szinte minden nap, hol halványabb, hol erősebb véres köpetem van. Nem vérzik az ínyem, voltam gyomortükrözésen, tüdőszűrésen is. Még tavaly nyáron mellkasröntgenen is...ezek mind negatívak! Fül orr gégésznél is voltam, aki szabad szemmel nem látott semmit, de a mandulám most is kicsit gyulladt. Elképzelhető, hogy a mandulámból esetleg környékéről van ez a bizonyos véres köpet?? Remélem tudnak kérdésemre választ adni! Köszönöm! S.P.

        WEBBeteg szakértő válasza a véres köpet témában

        Tisztelt S.P.! Utólag rekonstruálva a dolgot, Önnek 1 éve mononucleosisa lehetett, legalábbis akkor van májgyulladás a mandulagyulladás mellett. Viszont ilyen jellegű, tartós véres köpetet annak nem kellene okoznia. Viszont a szabad szem mellett ilyen esetben lehet csinálni endoszkópos orrtükrözést, illetve úgynevezett laryngofiberoscopiát, azaz garat- és gégetükrözést is. Ha mindenképpen a fej-nyak területére gyanítjuk a vérzést, akkor akár érfestés is szóba jöhet. Én ezeket tudnám javasolni. Nem hiszem, hogy a mandulájából jön a vérzés, inkább az orrgarat lehet gyanús.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-29 16:35:52; Megválaszolva: 2010. április 29., 16:35

        Tudjon meg többet: véres köpet

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Elég gyakran vérzik az orrom. Havonta 2-szer is megesik, de volt már olyan, hogy 2 éjszakán keresztül vérzett. Tudom, hogy ennek számos oka van, de ahhoz lehet-e köze, hogy a legtöbb dolgot túlreagálom? Vagy egyáltalán mi lehet a kiváltó...
        Tisztelt Doktor Úr! A torkom hátsó falán fehéres színű sebek keletkeztek, melyre a körzeti orvos doxycyclin kúrát írt fel, valamint fortedolt. Ezt kiegészítendő bioparrox sprayt.5 napja jelentkeztek az első sebek, és nem akarnak javulni.Kb....
        Üdvözlöm Dr.úr! Párnapja felfedeztem a bal oldali mandulámon egy fehér foltot,de állandóan vissvisszatér.. Az állaga olyan mint egy kis túró darab és iszonyatosan büdös.. Rendszeresen mosok fogat, a szám íze jo,a lehelletemmel sincs gond....
        Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja kezdődtek panaszaim, amikor egy szimpla virus utóhatásként vagy esetleg más okból úgy éreztem, fel van maródva az egész szájpadlásom, mandulám, torkom, gégém, és minden étel csíp, valamint fémes utóíze...
        Tisztelt Doktor Úr! 21 éves fiam problémája miatt írok. 4 éve folyamatosan egyfajta nyomást, bedugulást érez az arcüregeiben (pedig rendben van benne minden, nem taknyos), az orrán nem kap rendesen levegőt.Az orrkagylói folyamatosan...
        Azzal a kérdéssel fordulok önhöz , hogy kb. decemberben éreztem azt h fáj a torkom . Eddig sosem néztem meg , ekkor meg tettem, és a mellékelt képen látható hólyagokat látok rajta ( a kép nem az enyém ehez tudom hasonlitani) ,azóta több...
        Tisztelt Doktorúr! Pont 1 éve, hogy elkaptam egy Streptococcusos Staphylococcusos fertőzést amire kaptam antibiotikumot de a betegség újra és újra kiújult, a végén már a gyógyszer után 1 hétre is kijött, így most inkább elviselem a...
        állandóan rekedt a hangja .krákogo hangokat produkál nem fály a torka.mitol leht
        Tisztelt Doktor úr! Nem olyan régen kaptam egy fülkürt gyulladást,amire 6-féle gyógyszert kaptam,visszatért a jobb fülembe a hallásom,majd a fülzúgás is lassan 2 hét után elmúlt.(a zúgás néha visszatér,60Hz környéki mély zúgás)A...
        Tisztelt Doktor Nő! Körülbelül 1 hónapja kezdődött az orrdugulásom amikor meg voltam fázva. Azóta használok Afrin comfort orrsprayt 0,5mg/ml oximetalozin-hidroklorid hatóanyagút. Máskor amikor megvoltam fázva akkor is használtam 2 hétig...
        Tisztelt doktor úr! Az orrüregem hátsó részén, közel az orrsövényhez fél éve naponta néhányszor irritációt érzek, mindig ugyan azon a lokalizált területen. Csak irritál, nem gyulladt és fájdalmat sem érzek. Csak akkor irritál, ha az a...
        Tisztelt Doktor! A problémám valószínűleg olyan egyedi, hogy sehol nem találok erre magyarázatot. Ezért gondoltam Önhöz fordulok. 4 éve kezdődött az egész, áprilisban minden előjel nélkül hirtelen nyilaló érzést éreztem a torkomban....
        Tisztelt Doktor Úr! 2 napja folyamatosan sípol a bal fülem. Természetesen este, amikor csend van, akkor hallom leginkább. Nem iszok, nem dohányzok, minden, káros szenvedélytől mentes vagyok. De szerencsére a hallásom az úgy veszem észre nem...
        Tisztelt doktor úr! Január végén volt egy megfázásom, mialatt mindkettő fülem bedugult és nyomáskülönbség érzésem is volt. Kaptam antibiotikumot és többször voltam fülkürtátfúváson. kb. 3 hete újra kezdett bedugulni a fülem és este...
        Tisztelt Doktor Úr! Kérem segítsen! 15 hónapos kisfiamtól a sorozatos megbetegedések miatt torokváladékot vettek. Az eredmény a következő lett: Pseudomonas aeruginosa. A lelet visszavitelénél és a kontroll vizsgálaton azt írták az ambuláns...
        Tisztelt Doktor Úr! 1, 5 éves góckutatás után, elteltével derült ki, hogy krónikus mandulagyulladásom van. Semmit nem észleltem, még az elején sem. Soha nem volt problémám a mandulámmal. Sajnos csak az orrmandulám vették ki 7 évesen. Az...
        Kedves Doktor úr. Február elején influenzás voltam. Valószínűleg ebből alakult ki a fülkürthuruom. Március 2-án voltam fülészeten, ott állapították meg ezt. Füleim nyeléskor recsegnek, bal fülem be volt dugulva.Fülzúgáom is van, ami a...
        Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül három héttel ezelőtt vettem észre, hogy erős, sárgás színű lepedék keletkezett a nyelvemen, ami fogmosás, szájvizezés hatására sem múlt el, úgyhogy próbáltam a fogkefe hátsó felén lévő nyelvkaparó...
        Tisztelt Doktor Úr! 3 hete,h nem érzem az ízeket.Felkerestem a Fül - orr gégészt,adott valamilyen ecsetelőt,de nem múlik el.Azt mondta,nem tud velem mit kezdeni.Valami javulás azért volt,mert nem érzem annyira sósnak a számat. Válaszát...
        Tisztelt Dr. Zaránd Rajmund! A következő problémával szeretnék Önhöz fordulni. Napok óta fáj a jobb fülem és a tarkóm jobb oldala. A fájdalom nyelésre erősödik, lázam nincs. Meg tudná mondani, hogy milyen problémák állhatnak a...