• Arcüregciszta, fogfájás,fülfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szép napot! nagyon el vagyok keseredve.. 3 hete fülfájással felkerestem a fül-orr gégészetet. A fülemet rendben találta, elküldött röngenre, ott megállapították h az arcüregeim fel vannak telve. kaptam antibiotikumot. 1 hét elteltével visszamentem. a fülem,fogam azaz az egész jobb felem fájt, s fáj még mindig. Ismét egy röngen ami ugyanazt mutatta ki. Még aznap kértem egy CT vizsgálatot. Ct során kiderült, hogy arcüregemben ciszta van mind két oldalon. a doktor azt mndta, h nem kell vele foglalkozni idézem " lehet még 110 évesen is ott lesz". A cisztával nem kell csinálni semmit? S a fülem, a fogaim mitől fájnak? A jobb oldalamon egy alsó tömött fogamból hiányzik egy kis darab, ami hidegre érzékeny is. fogorvosnál még nem voltam,mert félek hogy foghúzás lesz.. kérem segítsen.

        WEBBeteg szakértő válasza a arcüregciszta témában

        Kedevs Kérdező!


        A panaszai alapján arcfájdalmát, fülfájdalmát arcüreg gyulladás okozza, ami gyógyszeresen is kezelhető, de mivel a képalkotó vizsgálatok cisztát is kimutattak, jobb megoldást jelentene a műtéti kezelés, melynek során a ciszták eltávolításra kerülnek, falukból szövettani mintavétel történhet, szükség esetén a cisztabennéke is vizsgálható. A műtét endoszkóp segítségével orron át kivitelezhető, de szájüreg felől is végezhető. Akár helyi érzéstelenítésben is, bár az altatást javasolják inkább.
        Az alsó, érzékeny fogával pedig mielőbb jelenjen meg fogászaton, ameddig kezelhető. Ha pedig mégis húzni kell, könnyebb átesni rajta amíg nem gyulladt. A gyulladt, gócos fog eltávolítása ugyanis fájdalmas lehet, az alkalmazott érzéstelenítés mellett is.

         

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-24 23:10:21; Megválaszolva: 2011. október 03., 08:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: