• Paracetamol

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorno, Doktorur, az orvos torokfajasra napi negyszeri(!?) Paracetamolt irt fel. Latatlanba, vizsgalat nelkul! (Angliaban tortent). Ugy tudom, a Paracetamol nem jo, elraktarozodik a szervezetben, es karosodasokat okozhat. Mit lehet torokfajasra szedni, ha nincs laz? Koszonettel, Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a paracetamol témában

        Kedves Katalin!

        A paracetamol rossznak nem rossz, csak éppen tüneti szer. Ami azt jelenti, hogy láz és fájdalom csillapítására való. A torokgyulladás oki kezelése szükség szerinti antibiotikum adását jelenti.
        Ha azonban vírusfertőzésről van szó, valóban csak tüneti kezelést ajánlunk: fájdalom csillapítást (melyre különböző szopogatós tabletták is rendelkezésre állnak), ha lázas lázcsillapítást, bő folyadékot, kúraszerűen napi 1000 mg C-vitamint, meleg (de nem forró) teákat. Nagyon jó a hársfa, kamilla. Panaszok súlyosságától függő mértékben fizikai kíméletet, ágynyugalmat.
        Vannak melegitalok, melyek patikában kaphatóak, és egyben tartalmaznak gyulladáscsökkentő, fájdalom és lázcsillapító szereket, C-vitamint. Általában ezekben is paracetamol a hatóanyag.

         

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-21 22:40:05; Megválaszolva: 2011. október 03., 08:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: