• Mandula

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         Tisztelt dr. Nő/ Úr!

        Kiszerettem volna vetetni a manduláimat, mivel elég nagyon, ér a bal oldali mandulámban van egy kis lyuk, amiben néha termelődik sárgás-fehéres valami, ami nem genny. De pontosan nem tudom hogy mi az. És olyan 3-.4 hónapja maró érzést éreztem minden reggel, és volt amikor a köpetem rózsaszín volt. Két héttel ezelőtt voltam szakorvosnál, és nem javasolta a mandula kivételét. Azt állapítótta meg, hogy a gyomorsavammal van próbléma. Elküldött gyomortükrözésre, amire én nem mentem el, mert sok rosszat hallottam.

        Öntől szeretnék tanácsot kérni, hogy most mitévő legyek, mert gyomortükrözésre nem szeretnék elmenni. Milyen gyógyszert tudna ajánlani?

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mandula témában

        Kedves Kérdező!

        A mandulák mérete nem utal krónikus mandulagyulladásra. A manduláján lévő "lyukban" termelődő sárgás-fehér törmelékes anyag az úgynevezett detritus, mely a normál működéskor keletkezik. Idült gyulladásra a genny ürülése utal.
        Panaszai alapján nem gondolok krónikus mandulagyulladásra.
        Vizsgálat nélkül gyógyszert nem javasolok.
        De ha a köpete rózsaszínes reggelente, akkor mindenképp tanácsos lenne a gyomortükrözés! Nem tudom miket hallott róla, bizonyosan nem kellemes a vizsgálat, de nagyon hasznos!
        Azt javaslom jelenjen meg a szakrendelésen, ne adjon a rossz pletykákra.
        Az egészsége érdekében nézzen szembe a vizsgálat kellemetlenségeivel.
        A mandulaműtéthez képest nem jelent több kellemetlenséget a gyomortükrözés sem.

         

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-09 23:28:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 06:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: