• Orrsövényferdülés műtét után is bedugul az orrom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Lengyel Csongor Úr!

        2001ben huzamosabb ideje fennálló jobb orrjuk dugulással fordultam orvoshoz. Az eredmény: orrsövény ferdülés. Az elvégzett műtét, majd a teljes gyógyulás után a tüneteim (az orrvérzést leszámítva) visszatértek, de ekkor még, -ha nem is tökéletesen- de kaptam megfelelően levegőt, az igazi gond akkor jött amikor náthás lettem,mert ekkor már szükség volt orrsprayra, mert minden lehetséges segédanyagot (gyógynövények,homeopatia stb.) sikertelenűl, de kipróbáltam. Aztán, 2004ben, allergiás lettem, és a szezonban (augusztus végétől szeptember közepe-végéig) csak az ottrivin orrspray segített, a reklámban hírdetett 10-12 órán át. 2007-ig nem volt gond a használatának a befejezése,de az óta rendszeresen használom sajnos. Természetesen a műtét ota eltelt idő alatt többször voltam szakorvosnál, (több személynél) de minden vizsgálat azt állapította meg, hogy nincsen sem orrsövény ferdülés,("lelátnak a garatba") és orrpolip sem, és felhívták a figyelmem az orrsprayk rendszeres használatának veszélyeire, csak megoldást nem találtak az orrdugulásom megszüntetésére. Alább felsorolom az eddig használt gyógy(?)szereket.

        Otrivin orrspray

        Unguentum nasale orrkenőcs

        Coldastop orrcsepp

        Kali-m c200 homeopatiás készítmény.

        Tisztelt Doktorúr! Várom mielőbbi válaszát,és segítségét,tanácsait az orrdugulásom megszüntetésében.

        Köszönettel: D.Zsolt Dorogról

         

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a orrdugulás témában

        Kedves Kérdező!
         
        Remélem megbocsát, de kérdésére csak kérdésekkel felelhetek. Mire allergiás? Ezt azért kérdem, hogy olyan allergénre érkékeny, amelyet ki lehet iktatni környezetéből. Másik kérdésem, hogy van-e olyan jellegű panasza, hogy belégzés közben az orrszárnya befelé mozdulva összezár? egyes esetekben az orr külső alakját meghatározó porcok gyengesége okolja az orrlégzési panaszokat. A harmadik dolog, aminek érdemes volna utánanézni, hogy nincs-e esetleg arcüreg-gyulladása.
         
         
        Várom válaszát.

        Üdvözlettel: Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2009-05-06 16:45:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: