• Fülbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv kedves doktor! Néhány napja éreztem,hogy rosszabbul hallok és 2 napra rá elkezdett pattogni a fülem. Az orvos felírt egy fül cseppet.(ciloxan3mg/ml oldatos szem-és-fülcsepp) Használom két napja de ,ahogy felkelek kifolyik a fülemből a fülcsepp, pedig a betegtájékoztató szerin járok el. A kérdéseim: Használjam tovább a cseppet így vagy menjek el újra orvoshoz ? Vajon ön szerint mi lehet a baja a fülemnek?

        Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fülfájás témában

        Tisztelt Kérdező!


        Panaszai alapján (valószínűleg savós) középfülgyulladása lehet, fülkürthuruttal társulva. A fülcseppeket hallójárat (külsőfül gyulladás) kezelésében szoktuk elsősorban alkalmazni.
        A fülkürthurut általában vírusfertőzés eredménye, jó gyógyhajlamú. Sokszor spontán szűnik. Kezelése szükség esetén orrcsepp, nyákoldó, C-vitamin. Savós középfülgyulladás esetén a kezelés hasonló, leggyakrabban nátha, felsőléguti hurut után alakul ki, és spontán szűnik.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-11 07:52:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 06:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már 3-4 éve tartó diffúz hajhullással (főleg fejtetőn) küldtek fül-orr-gégészetre, ahol megállapították, hogy a mandula fizikális nyomásakor genny ürül. De egyértelműen nem tudják, érdemes-e kivenni a mandulám,...
        Nap, mint nap sokat telefonálok. A fülem érzékennyé válik és a torkom /garatom mindig azon az oldalon fáj, (nyelésre fáj) ahol épp sokat telefonálok.